Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Dünya kadar döviz TL’ye döndü

15 Ağustos 2018 Çarşamba::

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş ve Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil vatandaşların döviz satışına başladığını duyurdu. Bankacılar, “Herkesin parası emniyette, endişeye gerek yok” diyor

Yazı Boyutu : A A A A

Kur saldırısının ardından bankacılık sektörüne yönelik başlatılan algı operasyonlarına sert tepki gösteren Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, kurlarda yaşanılan durumu 'spekülatif' olarak niteleyerek "Endişeye gerek yok" dedi. Ekonomi yönetiminin aldığı önlemlerle spekülatif atakların önünün kesildiğini anlatan Ateş, "Benim bankamda dünya kadar dövizin TL'ye döndüğü haberini alıyoruz. ATM'lerimize olabildiğince efektif yükledik. Bugün itibarıyla bankacılık sisteminin kullanabileceği limit 50 milyar dolardır. Bir de 20 milyar dolar swap imkânı var. Toplamda 70 milyar dolar. Herkesin parası, mevduatı bankacılık sisteminde ve emniyette" diye konuştu

ENDİŞEYE MAHAL YOK
Ateş, Merkez Bankası'nın açtığı limite kimsenin saldırmadığına dikkat çekti. Ateş, şöyle konuştu: "Endişeye mahal olacak bir durum yoktur. Yeter ki bu spekülasyonlara meydan veren tarafta biz olmayalım da o anda alansatan zarar görmesin."
Ateş, "Bütün efektifleri kasamıza doldurduk. Bunları taşımanın da bize maliyeti var ama zararı yok, vatandaş isterse masanın üzerinde parası hazır" dedi. Merkez Bankası'nın aldığı aksiyonların yerinde kararlar olduğunu vurgulayan Ateş, "Bizim cepte hâlâ çok kurşun var" dedi.

Başkan Erdoğan çağrıyı yaptı! Vatandaş döviz bürolarına akın etti...
BU İDDİALARA GÜLÜP GEÇİYORUM
Ateş, sosyal medyada mevduatlara el konulacağına ilişkin spekülasyonlara da "Konuşmaya bile değer bulmuyorum. Bu tür şeylere gülüp geçmek lazım. Böyle bir ��eyin bahis konusu edilmesi bile akla zarar" dedi. Ateş, yaşanılan sıkıntının aşılacağını kaydetti.

2 MİLYAR $'A YAKIN SATIŞ OLDU
Garanti Bankası Genel Müdürü Ali Fuat Erbil, dövizdeki hareketliliğe ilişkin "Aklımız ermiyor. Ne oluyor da bu seviyeleri görüyoruz. Bir bankacı olarak çok fazla anlamlandıramıyorum" dedi. Erbil, piyasadaki çalkantının ardından ciddi bir mevduat çıkışı olmadığını söyledi. Müşterilerin 2 milyar dolara yakın dolar satışı yaptığını belirten Erbil "Bu da vatandaşın ekonomiye olan sağduyulu yaklaşımını ifade ediyor"

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.