Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

İşgalci İsrail’den Gazze’ye yeni zulüm

10 Temmuz 2018 Salı::

Gazze'nin dünyaya açılan tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'den ihracat durduruldu, ithalata ise yeni sınırlamalar getirildi. İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, İsrail'den Gazze'ye ticari malların girişinin yapıldığı Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatacaklarını belirterek ''Hamas'a karşı derhal çok sıkı önlemleri yürürlüğe koyuyoruz. Buna ilave adımlar da atacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Yazı Boyutu : A A A A

GAZZE, DÜNYANIN EN BÜYÜK AÇIK HAVA HAPİSHANESİNE DÖNDÜ

İşgalci İsrail, büyük bir kuşatma altında olan ve dünyanın en büyük açık hava hapishanesi olarak bilinen Gazze'nin dünyaya açılan tek ticari sınır kapısı Kerm Ebu Salim'den ihracatı yasakladı, ithalata ise yeni sınırlamalar getirdi

İTHALATI DA İHRACATI DA YASAKLADI

Gazze'nin ticaret kapısı olarak da bilinen Kerm Ebu Salim'in Filistinli yönetiminden verilen bilgiye göre, İsrail, Gazze'den ihracatı tamamen yasakladı, ithalatta ise sınırlı ürünlere izin verecek. Dün akşam İsrail'den Filistin tarafına yollanan tebliğde ihracatın durdurulduğu, ancak akaryakıt, gıda maddeleri, tıbbi malzemeler, canlı büyükbaş hayvan, yem ve saman girişine izin verileceği belirtildi.

BU SABAH BAŞLADI

Öte yandan İsrail, bu sabah sınır kapısından Gazze'ye meyve, akaryakıt, gıda maddeleri, canlı büyükbaş hayvan ve yem taşıyan nakliye araçlarının girişine izin verdi.

SİVİLLERE BOMBA ATAN, BALONLARDAN KORKUYOR!

Tebligatta, "Yanıcı uçurtma ve balonların kullanımının sürmesi durumunda, Başbakan, Savunma Bakanı ve İsrail Genelkurmay Başkanı, Kerm Ebu Salim sınır kapısının kapatılmasına dair tavsiye kararı almıştır. Kapatma kararına istisna olarak aralarında gıda ve ilaçtan oluşan insani maddelerin girişine izin verilecek. Bununla ilgili onay işlemi, Filistin topraklarındaki İsrail ordusu faaliyet koordinatörü tarafından ferdi olarak yerine getirilecek " ifadeleri yer almıştı.

NETANYAHU'DAN YENİ YAPTIRIMLAR İÇİN ADIM

Partisi Likud'un meclisteki dünkü grup toplantısında konuşan İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Gazze'nin yönetimini elinde tutan Hamas'a karşı yeni yaptırımlar getireceklerini belirtmişti.

TEK SINIR KAPISIYDI

Bu yaptırımlara İsrail'den Gazze'ye ticari malların girişinin yapıldığı Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatmakla başlayacaklarını dile getiren Netanyahu, ''Hamas'a karşı derhal çok sıkı önlemleri yürürlüğe koyuyoruz. Önemli bir adım olarak bugün Kerm Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapatıyoruz. Buna ilave adımlar da atacağız." ifadelerini kullanmıştı.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.