Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Erdoğan Demirören kimdir?

8 Haziran 2018 Cuma::

İşte Demirören ailesi, Türkiye'nin en önemli sanayici ve iş adamlarından Demirören Holding Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Demirören hayatını kaybetti.

Yazı Boyutu : A A A A

Yakın zamanda Doğan Medya'yı satın alan ve Türkiye'nin önemli işadamlarından olan Erdoğan Demirören hayatını kaybetti. Erdoğan Demirören kimdir? Aslen nerelidir? İşte bu soruların cevabı...

Erdoğan Demirören aslen Bursalı. 28 Ağustos 1938'de Bursa'nın İnegöl ilçesinde dünyaya gelen Erdoğan Demirören, orta öğretimini Saint Benoit Lisesi'nde tamamladı.

1956-1957 döneminde Beşiktaş ve Emniyet'te profesyonel futbolcu olarak yer alan Erdoğan Demirören, 1957'de babası Şükrü Demirören'i kaybedince iş hayatına girdi.

Sirkeci'de oto yedek parça ithalatı ve pazarlaması yapan aile şirketi "Kolaylık Oto"nun başına geçen Erdoğan Demirören patron olduğunda henüz 19 yaşındaydı.

Yıl 1971 olduğunda Erdoğan Demirören gaz işine girmiş ve ilk gaz şirketini satın almıştı. Demirören'in bu yatırımı onu en zenginler ligine taşıdı. aptığı yatırımlarla gaz sektörünü, Türkiye'nin en büyük sektörü haline getirdi. Bir anda kırk sekiz şirkete çıktı, çok genişledi.

Türkiye'nin dışına da açılan Demirören Group, Azerbaycan'da da en büyük petrol dağıtım şirketi Azpetrol'ü ve en büyük ağır sanayi fabrikalarından Azereleltroterm'i de aldı. Erdoğan Demirören, uzun yıllardır Kanlıca ile Anadolu Hisarı arasında bulunan Marki Ahmet Necip Bey Yalısı'nda oturuyordu.

ERDOĞAN DEMİRÖREN'İN EŞİ VE ÇOCUKLARI

Erdoğan Demirören'in eşinin adı Tülin Demirören. Erdoğan Demirören ve eşinin bu evlilikten 2 oğlu 1 kızı var. Erdoğan Demirören'in çocuklarının isimleri Meltem Demirören, Yıldırım Demirören ve Tayfun Demirören'dir.

Meltem Demirören'in eşinin ismi Kıvanç Oktay. Demirören ailesinin damadı olan Kıvanç Oktay, Beşiktaş camiasında tanınan bir isim. Meltem Demirören Demirören Holding Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor. Meltem Demirören, Doğan Medya grubunun yönetimini de üstlendi. Meltem Demirören'in Murat Oktay isminde bir oğlu var.

Erdoğan Demirören'in medyada en az görünen oğlu Tayfun Demirören. Demirören şirketlerinde yönetim kurulu üyesi olan Tayfun Demirören eşi Reyhan Demirören ile 2003 yılında evlendi. Çiftin 2'si kız 3 çocukları bulunuyor.

Erdoğan Demirören'in çocukları içinde kamuoyunda en tanınanı TFF Başkanı Yıldırım Demirören'dir. Yıldırım Demirören'in eşinin ismi Revna Demirören.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.