Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İnsan Kaynakları
Print Al

2023’e kadar çocuk işçi kalmayacak

24 Nisan 2018 Salı::

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’nun açıkladığı çocuk işçiliğiyle mücadele stratejisine göre 2023’te çocuk işçiliğinin en kötü biçimleri ortadan kaldırılacak

Yazı Boyutu : A A A A

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı tüm yurtta coşkuyla kutlanırken, hükümet 2023 yılına kadar sokakta, sanayide, tarlada her alanda tek bir çocuk işçinin kalmaması için seferberlik ilan etti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu çocuk işçiliğiyle mücadele stratejisini açıkladı.

TARIMDA BİTECEK
Ulusal İstihdam Stratejisi kapsamında özellikle ağır ve tehlikeli işlerde çocuk işçiliğinin ortadan kaldırılması için yürütülen çalışmalara dikkat çeken Bakan Sarıeroğlu, "Diğer alanlarda çocuk işçiliğinin yüzde 2'nin altına düşürülmesi hedefleniyor. Gerekli teknik ve yasal önlemler alınarak tarım sektöründe aile işleri dışında, ücret karşılığı gezici ve geçici tarım işlerinde çalışan çocuk işçiliği tamamıyla ortadan kaldırılacak" diye konuştu.

ÖZEL SEKTÖRE GÖREV
İşverenin bilgi ve duyarlılığının artırılacağına dikkat çeken Bakan Sarıeroğlu, "Bu yolla, en kötü biçimde çocuk işçiliğinin önlenmesine yönelik tedbirler yaygınlaştırılacak. İyi işveren uygulamaları yoluyla en kötü biçimde çocuk işçiliğinin önlenmesinde ve çalışan çocukların çalışma koşullarının iyileştirilmesinde özel sektörün rolünün artırılması amaçlanıyor" dedi.

DENETİMLER YAYGINLAŞTIRILACAK
Bakan Sarıeroğlu, İş Teftiş Kurulu Başkanlığı'nın bu yıl sosyal taraflarla işbirliği ile farkındalık ve bilinç artırma faaliyetlerine ağırlık vereceğini söyledi. Sarıeroğlu, "Çalışması yasak olan çocukların çalışma hayatından alınıp eğitime yönlendirilmesi, çocuk işçiliğinin yoğun olduğu sektörlerde önleyici risk odaklı denetimlerin yaygınlaştırılması faaliyetlerine ağırlık verme stratejileri belirlendi" dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.