Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Girişimciliğin Yarını Zirve’de Tartışıldı

25 Mart 2018 Pazar::

Türk Telekom’un oturum sponsorluğunda gerçekleşen panelde katılımcılar, dünyada son dönemde çığır açan girişimleri konuştu.

Yazı Boyutu : A A A A

Moderatörlüğünü PTT A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Kenan Bozgeyik’in yaptığı panele; Pudur Corporation Kurucusu ve Başkanı Arun Pudur, Google Kamu Politikası ve Devlet İlişkileri Müdürü Doron Avni, Aslanoba Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Aslanoba, Baba Rafi Kebap Kurucusu ve CEO’su Hendry Setiono ve Katar Finans Merkezi İş Geliştirme Direktörü Sheikha Alanoud Al-Thani katıldı.

Basit İnsan Davranışlarını İyi Analiz Edin
Panelde konuşan Pudur Corporation Kurucusu ve Başkanı Arun Pudur: “Kariyerimin ilk yıllarında her işi yaptım. Daha sonra yazılım işlerine girip 2006’da 1 milyar dolarlık bir büyüklüğe ulaştım. Oluşturduğum yazılımları makul fiyatlardan satmaya başladım. Karşımızda Microsoft gibi bir dev vardı. Ama işinizi hissedip basit insan davranışlarıyla düşündüğünüzde kimse rakibiniz olamaz” dedi.

Düzenleyici Ekosistem Dünyayla Uyumlu Olmalı
Google Kamu Politikası ve Devlet İlişkileri Müdürü Doron Avni ise; “Girişimcilik benim için keşfetmek demektir. Google’ın kuruluşunun başında birkaç kişilik bir ekip garajda çalıştık. 15 yıl önce bulut teknolojileri yoktu. Şimdi ise bulut sayesinde milyonlarca insana ulaşabiliyorsunuz. Genç bir girişimcinin artık bir ofise ihtiyacı yok; laptop’ı ve interneti olması yeterli. Ayrıca küresel öçekte düşünmemiz gerekiyor. Türkiye’ye baktığımızda finansal sermayeye erişimin olması gerekiyor. Ülkenizde bu alanda fonlar ve teşvikler var. Bir başka konu da ülkede fen, matematik ve teknoloji eğitiminin gelişmiş olması gerekiyor. Düzenleyici ekosistemin de dünyayla uyumlu olması gerekiyor. Türkiye bu alanlarda iyi bir yolda ilerliyor ama daha yapacak çok iş var” şeklinde konuştu.


Büyük Kurumlar İnovasyonculuk Tiyatrosu Oynuyor
Panelde söz alan Hasan Aslanoba; “Türkiye’nin dünya milli gelirine katkısı %1 ama startup’lara yatırım konusunda 15 kat gerideyiz. Gelecek startup’larda ama kültürümüzde risk almama baskın bir husus olduğu için startup’larda istediğimiz noktada değiliz. Düzenleyici kurumlar da ağır hareket ediyor. Kurumsal girişim fonları kurulmadı. Ayrıca ülkemizde henüz internet zenginleri oluşmadı. Aslanoba olarak, startup’lara büyük yatırım yaptık. Bu oluşturduğumuz rüzgarla şimdi daha çok yatırımcı bu alana girmeye başladı. Startup’lar büyük şirketlerin küçüğü değildir. Startup’lar data şirketleridir. Bu tür yanlış algıları da gidermeliyiz. Bugünün geleneksel firmaları şu anda şirket içinde inovasyonculuk tiyatrosu oynuyor. Ekipler kurup ufak tefek yeniliklerle geleceğe hazırlandıklarını sanıyorlar. Büyük bir yanılgı bence bu. Gelecekte 3 tip firma olacak. Teknoloji devleri, bunları zorlayan startup’lar ve kas gücü firmaları. İlk ikisi akıl firmaları, üçüncüsü ise katma değeri düşük geleneksel firmalar.” şeklinde konuştu.

Türkiye’deki Kebapçılar İlham Verdi
Panelde konuşan Hendry Setiono ise: “2003’ten beri kebapçılık yapıyoruz. Katar ve Türkiye’de birçok kebap dükkanı görünce bunu kendi ülkem Endonezya’da yapmaya karar verdim. İlk dükkanımı bir çalışanla açtım. Şu anda 1000’den fazla kebap lokantamız ve 300 bin çalışanımız var. Müşterilerimize yeni ürünler sunarak şu an birçok ülkede faaliyet gösteriyoruz” dedi.

Denemekten Korkmayın
Katar Finans Merkezi İş Geliştirme Direktörü Sheikha Alanoud Al-Thani girişimciliğe üniversite yıllarında başladığını belirtti. İlk denemesinin bir başarısızlıkla sonuçlandığını anlatan Al-Thani; “Girişimcilerin başarısızlığa hazır olmaları ve yeniden denemeleri gerekir. İnovatif gelişmeleri takip etmelisiniz. Katar’da ekonomiyi çeşitlendirmek anlamında çalışmalar yapıyoruz. Kurumumuz girişimcilerin hayatını kolaylaştırmaya çalışıyor. Hatta burada belli bir seviyeye gelen startup’lar Katar’dan Pakistan, İran, Kuveyt gibi çevre ülkelere de sıçrayabilir” şeklinde konuştu.

Zirvede yer alan tüm konuşma ve oturumlar www.zirvedencanli.com ve dha.com.tr adreslerinden canlı olarak takip edilebiliyor. Ayrıca DHA abonesi medya kanalları DHA’nın uydu kanalından da görüntüleri logolu olarak alabiliyor.

Uludağ Ekonomi Zirvesi ile ilgili en güncel bilgileri http://www.uludagekonomizirvesi.org adresinden takip edebilirsiniz.




Uludağ Ekonomi Zirvesi Hakkında: İki gün boyunca Türkiye’den ve dünyadan 1200’e yakın iş insanını ağırlayan Zirve’de iş ve ekonomi dünyasının liderleri, yöneticiler, siyaset dünyasından bakanlar, uluslararası konuşmacılar, girişimciler ve basın mensupları yer alıyor. Capital ve Ekonomist dergileri tarafından 2012 yılından bu yana organize edilen Uludağ Ekonomi Zirvesi, sektör liderleri ve medya tarafından ilgiyle takip ediliyor; birçok yeni fikre ve girişimcilere ışık tutuyor.
Dünyaca ünlü ekonomistleri, şirketlerin CEO ve yöneticilerini ve ayrıca siyaset dünyasından önemli isimleri ağırlayan Uludağ Ekonomi Zirvesi, bugüne kadar Nouriel Roubini, Marc Faber, Muhtar Kent, Hamdi Ulukaya, Christian Wulff, Jack Straw, Fatih Terim, Kai Georg Diekmann, Jared Cohen, Jean Claude Trichet, Begümhan Doğan Faralyalı, Ali Sabancı, Bülent Eczacıbaşı, Andy Grignon, Ali Koç, Emine Kamışlı, Simon Calder, Darrel West, Mark Mulloch-Brown, Ali Kibar, Cem Boyner, Hüsnü Özyeğin ve daha birçok değerli isme ev sahipliği yaptı.

Uludağ Ekonomi Zirvesi’nin Ana Sponsorluğunu Garenta üstleniyor. Gold Sponsorlar arasında
Dow, Hacıince, Metal Yapı Konut, Netlog Lojistik, Otoyol-Oksijen Tesisleri, SOCAR Türkiye, Türkiye İş Bankası, Türk Telekom, Vodafone Türkiye ve Yedi Mavi yer alıyor. Zirve’nin Oturum Sponsorları Akkök Holding, Akzirve, BASF Türkiye, Borsa İstanbul, Citibank, Four Seasons Hotels İstanbul, Google, Birleşik Krallık Büyükelçiliği, HSBC, İGSAŞ, TEB, Türk Hava Yolları ve Ziraat Emeklilik olurken, Cisco ve Denizbank da Zirve’de Etkinlik Sponsoru olarak yer aldı. Zirve’nin Destek Sponsorluğunu TAV Havalimanları, İçecek Sponsorluğunu ise Uludağ İçecek üstlendi. Zirve’nin Medya Sponsorları ise CNN Türk, CNN Türk Radyo, DHA ve Hürriyet oldu.


Detaylı bilgi için
Pınar KIN / Canvas İletişim
pinar@canvas.com.tr
0532 260 0954
www.canvas.com.tr

Kaynak: Mehmet Emin Öztürk , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.