Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Milli savaş uçağı 2030’da TSK’da

8 Ocak 2018 Pazartesi::

TAI’nin yürüttüğü milli savaş uçağı projesinde bu yıl motor ve kritik sistemler için sözleşmeler imzalanacak. Milli uçak, 203

Yazı Boyutu : A A A A

Yapımı için start verilen ve konsept çalışması bitmek üzere olan Milli Muharip Uçak Projesi'nin yol haritası netleşiyor. 2020'lerin ortasında üretime başlanacak olan uçaklar, 2030'dan itibaren F16'ların yerini alacak. Ürün ve teknoloji geliştirme ağırlığıyla Türkiye'nin en zorlu Ar-Ge sürecini barındıran proje için bu yıl imzalanacak sözleşmeler doğrultusunda yol alınacak.
Başta ana yüklenici Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ (TUSAŞ/TAI) olmak üzere proje kapsamında görev alan tüm paydaşlarla çalışmalar yürütülüyor. Projede yeni nesil bir uçakta olması gereken düşük görünürlük, dahili silah yuvası, yüksek manevra kabiliyeti, artırılmış durumsal farkındalık ve sensör füzyonu gibi teknoloji alanlarındaki çalışmaların sonucunda Türkiye; ABD, Rusya ve Çin'den sonra 5. nesil bir muharip uçağı üretebilecek altyapı ve teknolojiye sahip ülkeler arasında yer alacak.

Son dakika: Türkiye ile Fransa'da arasında füze anlaşması imzalandı!
İNGİLİZLERLE ORTAK TASARIM
Bu yıl ilk olarak motor seçiminin yapılması bekleniyor. Uçağın motorunun üretimine, TUSAŞ Motor Sanayii AŞ (TEI) ile Kale Grubu- Rolls-Royce ortaklığı talip oldu. Seçimin tamamlanmasıyla bu konuda sözleşme imzalanacak. Motor sözleşmesini, görev sistemlerinin geliştirilmesi izleyecek. Ayrıca TAI ihtiyaç duyulan insan kaynağı için üniversitelerle çalışıyor.

ORDUYA UÇAN KALE TAKVİYESİ
Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) envanteri, bu yıl "uçan kale" A400M uçakları ve Chinook helikopterleriyle daha da güçlenecek. Milli Savunma Bakanlığı'ndan edinilen bilgiye göre bu yıl içinde Erciyes Projesi kapsamında modernizasyonu tamamlanan üç uçağın Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na teslim edilmesi de planlanıyor. A400M, 140 ton maksimum kalkış ağırlığına sahip. 116 tam teçhizatlı asker taşıyabilen uçan kaleler, azami 37 ton yük taşıyabiliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.