Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

İslam Dünyası İstanbul'da Buluştu

18 Aralık 2017 Pazartesi::

63 ülkeden 150 sivil toplum kuruluşu İstanbul Yenikapı’da bir araya geldi. İslam Dünyası STK’lar Birliği (İDSB), İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı’nın (TGTV) birlikte organize ettiği 2. Uluslararası STK’lar Fuarı 63 ülkeden 150 derneğin katılımıyla gerçekleşti.

Yazı Boyutu : A A A A

Beşir Derneği’nin de katılımcılar arasında yer aldığı fuar, ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi gördü. İslam dünyasında her biri çeşitli faaliyet alanlarında projelere imza atan veya aynı faaliyeti farklı ülkelerde yapan ve kamu yararına çalışmalar yürüten derneklerin birbirini tanıması, birlik beraberliğin pekişmesi, birlikte ortak projeler gerçekleştirilmesi amacıyla organize edilen fuar, oldukça verimli geçti.



9-10 Aralık tarihlerinde iki gün boyunca devam eden fuarda Beşir Derneği’ni yüzden fazla STK ziyaret etti. Diğer ziyaretçilerin de yoğun ilgi gösterdiği standımız İslam dünyasının çeşitli renklerine sahne oldu.



Türk Kızılayı, AFAD, TÜGVA, Türkiye Maarif Vakfı, Yunus Emre Enstitüsü, Genç-Kon gibi Türk STK’ların yanı sıra Doğu Türkistan’dan Cezayir’e, Kazakistan’dan Yemen’e, Somali’den Kenya’ya varana kadar Müslüman coğrafyanın hemen her yerinden Beşir Derneği’ne gelen ziyaretçilerle çeşitli istişareler gerçekleştirildi.



Beşir Derneği’ni yakından takip eden veya Beşir Derneği’yle ilk kez fuarda tanışan STK yetkilileriyle ortak neler yapılabilir, kamunun yararı için başka ne tür projeler geliştirilebilir ve her iki STK’da faaliyet bölgelerinde birbirlerine nasıl imkânlar sağlayabilir gibi konular üzerine görüşmeler yapıldı.



Kurulduğu günden itibaren nerede bir mazlum, düşkün, ihtiyaç sahibi ve mahcup bir gönül varsa yardımına koşmaya gayret eden Beşir Derneği, fuar dolayısıyla da İslam’ın tüm renkleriyle olan kardeşlik bağlarını pekiştirdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.