Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Konutta yeni dönem 1 Ekim’de başlıyor

29 Eylül 2017 Cuma::

1 Ekim’de yürürlüğe girecek olan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği’ne göre, artık stüdyo daire yapılamayacak. Net-brüt alan hesabını da tamamen değiştiren yönetmeliğe göre, mescitler de ilk kez emsal dışı tutulacak

Yazı Boyutu : A A A A

Resmi Gazete'de 3 Temmuz 2017'de yayımlanan Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği, 1 Ekim'de yürürlüğe girecek. Gayrimenkul sektörü için bir milat olarak kabul edilen yeni yönetmeliğe göre, stüdyo daireler artık yapılamayacak. En küçük daire minimum 28.5 metrekare büyüklüğünde, oturma odalı ve yatak odalı olarak 1+1 şeklinde yapılacak.

MESCİTLER EMSAL DIŞI
Binaların daha az katlı olması için taban alanına yönelik kurallar da değişti. Eskiden TAKS yüzde 40 ile sınırlıyken, şimdi yüzde 60'a kadar çıkarıldı. Yeni binalarda daha çok otopark yapılabilmesi için yerin altında inşa edilecek olan otopark alanları emsal dışı tutuldu. Yeni yönetmelikle mescitler de ilk defa konut yapılarında emsal dışı alana konu edildi.

NET-BRÜT HESABI DEĞİŞİYOR
Net-brüt alan hesabını da tamamen değiştiren Planlı Alanlar İmar Yönetmeliği'ne göre, kat yükseklikleri konutlarda 3.60 metreye, ticari ofislerde 4 metreye çıkarıldı. Terasların ortak alan olarak belirlendiği yeni yönetmeliğe göre, artık çatılarda havuz ve bahçeler yapılabilecek. Yol boyu ticaretin olduğu konut alanlarında imalathane dışı ticari kullanımlara izin veren yönetmelikte, bodrum katlarındaki konutların nitelikleri de yeniden belirlendi.

YAVUZ KARAMAN / TAKVİM

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.