Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

Dijitalde 3 dâhi girişim

5 Eylül 2017 Salı::

KOBİ’lerin dijitalde gösterdiği başarılara her gün yenileri ekleniyor. Değişen ihtiyaçlara yenilikçi buluşlar sunan projeler adeta rakip tanımıyor

Yazı Boyutu : A A A A

Mobil ödemenin yeni 'guru'su
İstanbul Arı Teknokent'te faaliyet gösteren Payguru geleceğin ödeme sistemlerini tasarlıyor. Ticari hayatı kolaylaştıran çözümler sunan şirket, ilk mobil ödeme markası olma unvanına sahip. Payguru, üye işyerlerine, son kullanıcıların cep telefonu faturaları ya da ön ödemeli hatlarında bulunan TL miktarlarını kullanarak ücretlendirme yapma imkânı sağlıyor. Payguru kurucu ortağı ve Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Işık Uman, "Bu alanda yeni bir dönüşüm hamlesini temsil ediyoruz" diye konuştu.

Kurumsal sesin mucidi oldu
Dijital girişimcilikte küresel bir inovasyona imza atan SMG, açık alanlardaki ses yayınlarını kendi geliştirdiği yazılımlarla yöneterek, hem telif sorunlarını çözdü hem de dış seslere katma değer kattı. Yayınları tek merkezden yönetebilen şirket, açık yerlerde müzik, anons, reklam ve jingle yayınlarını internet ihtiyacı olmadan kesintisiz olarak sunabiliyor. Türkiye'de eşi olmayan yazılımlar geliştirdiklerini belirten SMG Yönetim Kurulu Başkanı Gül Gürer Alimgil, "Dünya markalarından küçük işletmelere kadar yüzlerce firmaya hizmet veriyoruz. Kapalı devrede yasal müzik yayınını Türkiye'de dijital ortamda gerçekleştiren ilk şirketiz" dedi.

Dijital dünyanın buluşma noktası
Dijital dünyada öne çıkan bir diğer girişim ise 'egirisim.com' oldu. Girişimci ekosisteminde yer alan birçok etkinlikte yer alan oluşum, genç girişmci Hilmi Öğütçü tarafından kuruldu. Kısa zamanda kendi ekosisteminin haber kaynağı olmayı başaran site, çok sayıda içeriğe ev sahipliği yapıyor. Öğütçü kendi başarı hikâyesini şu sözlerle anlatıyor: "2016 Ocak'ta tam zamanlı bir şekilde egirişim'e odaklandım. Ardından İTÜ Çekirdek Kuluçka Merkezi'ne kabul edildim. Girişimcilik ekosisteminin içerisinde yer almayı başardık. Tüm etkinliklere katıldık, yüzlerce yeni nesil girişimciye dokunduk. Hedefimiz Türkiye'nin bu alandaki dönüşümünde bir referans kaynağı olmak."

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.