Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Mekan
Print Al

Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer

19 Ağustos 2017 Cumartesi::

Antalya – Kaş
Türkiye'nin ilk akla gelen deniz tatil mekânı olan Kaş'ın tercih edilmesindeki en önemli sebebi Kaputaş Plajı'dır. Bu plajın özelliği beyaz kumlarla turkuaz mavisi suların birleşmesiyle oluşan muhteşem manzaradır.

Yazı Boyutu : A A A A

Denizde yüzerken bile manzaranın tadını çıkarabileceğiniz bu plaj size hem bedensel hem ruhsal bir terapi sağlayacaktır. Ayrıca bu şehri tercih edenlerin tek seçeneği deniz değil. Burada tatil yapmanın avantajları içinde denizden sonraki ikinci büyük sebep ise, Xanthos Antik kenti. Tarihin kokusunu ciğerlerinize kadar hissedeceğiniz bu yerde aynı zamanda güneşin doğuşu ve batışını da izleyebilirsiniz. Yine aynı zamanda yapılacak bir diğer alternatif ise, Caretta Carettaların yumurtlama mekânlarına küçük bir ziyaret olabilir. Deniz tatili denince ilk akla gelen Kaş, sizin ve arkadaşlarınızın hem romantik hem de tarihi bir tatil geçirmenizi sağlayabilecek Türkiye'nin en iyi tatil mekânları arasında yer alıyor.

210
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Balıkesir - Ayvalık

Dağların denize dik uzandığı Balıkesir – Ayvalık birbirinden güzel onlarca koya ev sahipliği yapmakta. Yine burada bulunan Ayvalık'ın en yüksek tepesi Şeytan Tepe'sinde sevgiliniz ya da eşinizle romantik bir gün batımı izleyebilirsiniz. Ege'ye sınırı olan Ayvalık, zeytinyağlı yemek severlerin de gözdesi. Buradaki Sarımsaklı plajında denize girebilirsiniz. Deniz, kum ve güneşin tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Ayrıca şunu da belirtmeliyiz ki, burası dünya sağlık örgütü tarafından dünyanın en mükemmel kumu özelliğini taşıdığı kanıtlanmıştır. 2013 ve 2014 yılında mavi bayrak da alan bu plaj Türkiye'de sıklıkla tercih edilmektedir. Küçük ve sevimli bir tatil mekânı olan Ayvalık'ta güvenle tatil yapabilir, çocuklarınızın da doyasıya eğlenmesini sağlayabilirsiniz.

310
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Çanakkale – Bozcaada

Dört bir tarafım sularla çevrili olsun nereye bakarsam bakayım ruhum dinlensin diyenlerdenseniz, size sunacağım öneri Bozcaada. Pek çok yere göre sularının biraz daha serin olduğu bu yer tam anlamıyla bir cennet köşesi. Burayı tercih edecekler için Ayazma plajınıönerebiliriz. Hayallerinizin en güzel tatilini geçirmek istiyorsanız, size bir motor kiralayıp adayı baştanbaşa gezmenizi öneriyoruz. Her anlamda deniz tatili yapılacak olan bu adaya ulaşım feribotla sağlanıyor.

410
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Muğla – Datça

Deniz turizmi denildiğinde yerli ve yabancı pek çok turistin tercih ettiği bu yerde, hem doğal hem de tarihi güzellikler mevcuttur. Gündüz denizin tadını çıkarırken, gece de Datçasokaklarında tarihin havasını soluyabilirsiniz. Palamut Bükü'nde berrak denizin tadını çıkarırken, koyun doğal güzelliği de sizi ve ailenizi cezp edeceğe benziyor. Amaç ne kadar deniz tatili olsa da Dionysos Tapınağı, Apollon Karneios Tapınağı, Knidos Afrodit'i gibi tarihi güzellikleri ziyaret etmenizi de öneriyoruz.

510
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Muğla – Marmaris

Türkiye denildiğinde akla gelen yerlerden bir diğeri de Muğla'nın incisi denilen Marmaris'tir. Özellikle Rus ve Alman ziyaretçilerin yoğunlukta olduğu Marmaris, tam anlamıyla bir deniz semtidir. Amaç gerçekten deniz, kum ve güneş ise hiç çekinmeden tercih edebilirsiniz. Mavi ve yeşilin buluştuğu bu güzel yerde iş stresinden uzaklaşacağınızın garantisini veriyoruz.

610
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Antalya – Alanya

Türkiye'nin deniz turizminden büyük gelir elde eden yerlerinden bir diğeri de Alanya'dır. Türkiye'yi ziyaret eden yabancı turistlerin de sık uğrak yeri olan Alanya, sizler tarafından da mutlaka tatil planı içinde yer almalıdır. Ünlü Damlataş mağarası yanında yer alan Damlataş plajı, mavi ve yeşilin birleşmesiyle oluşan muhteşem güzelliğiyle, sizleri denize davet ediyor. Denizin muhteşem güzelliğini ayaklarınız altına seren Alanya, aynı zamanda da tarihi bir kent olma özelliğini taşımaktadır. Dim mağarası, Kızıl kule, Selinus Antik kenti ve Alanya kalesimutlaka gezip görmeniz gereken diğer yerler arasındadır. Sizler de denizin tadını çıkarırken, tarihin derinliklerine yolculuk yapmak isterseniz hiç vakit kaybetmeden Alanya'yı tercih edin. Hem gezin, eğlenin hem de öğrenin.

710
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
İstanbul – Şile

Konu deniz tatili olduğunda dünyanın sayılı boğazlarından birine sahip olan İstanbul'u atlamak elbette ki olmaz. Biz de İstanbul'u biraz araştırdık ve size deniz keyfini sonuna kadar yaşatacak bir mekân keşfettik. Güzel sahil ve deniz ortamıyla yazlıkçıların uğrak yeri olan Şile, birbirinden önemli tarihi eserleriyle de geçmişin izlerini taşıyor. Kum baba plajında geçireceğiniz hafta sonları size yoğun iş stresini unutturacağa benziyor. Sizler de İstanbul dışına çıkamıyorum diyenlerdenseniz, burası tam size göre bir mekân.

Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Samsun – Atakum

Dalgalarla boğuşmayı sevenler için önerebileceğimiz yerlerden biri olan Atakum, henüz keşfedilmeyen yerlerden sadece biri. Çoğunlukla yakın illerden gelen turistleri ağırlayan bu yer, tatilini kalabalığın aksine sakin bir yerde geçirmeyi dileyenler için oldukça güzel. Tatil için güneye gidemiyorum diyenler, burayı seçerek hem tatil hem de ekonomik bir plan yapabilirler.

910
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Sinop – Hamsilos

Bu tatil hem doğanın hem de denizin tadını çıkarmak isteyen herkesin tercih edeceği mekânlardan biri olmakla birlikte, uygun fiyatlarıyla da rekor kırmaya devam ediyor. Dalgaların kıyıya vuruşunu dinlerken, gözlerinizi koyun yeşilliklerinden alamayacaksınız. İstanbul kalabalığından biraz uzaklaşmak ve doğanın kucağına sığınmak isteyen herkesin tercih edeceği bu küçük şehir, sizlerin gözdesi olacak. En mutlu şehir seçilen bir ilde deniz tatili yapmak size de iyi gelecek.

1010
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Türkiye’de tatil yapılacak en iyi 10 yer
Deniz tatili denildiğinde bahsetmeden geçemediğimiz bir diğer yer ise, İzmir – Çeşme. Yaklaşık beş ay kadar süren deniz mevsimi sık sık yüzme keyfi sürmek isteyenler için oldukça ideal bir yer. Gerek tarihi gerekse, doğal güzellikleriyle bütünleşen bu şehir size denizden gelen huzuru yaşatacak. Kalabalık beach club partileri ile de yazın tadını doyasıya çıkarabilirsiniz. Deniz, kum ve güneşli bir tatil sizleri bekliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.