Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

5G teknolojileri BTK’da test edilecek

16 Ağustos 2017 Çarşamba::

5G Vadisi Açık Test Sahası açıldı. BTK Başkanı Sayan, “Bölge 100 bine yakın öğrenciye ev sahipliği yapacak. Sağlık ve enerji için de çözümler sunacak” dedi

Yazı Boyutu : A A A A

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) çatısı altında 5G ötesi teknolojilerin test edileceği önemli bir merkez kuruldu. Merkezde yerli ve milli teknolojilerin geliştirilmesi planlanırken, 5G ve ötesi için ihtiyaç duyulan Ar-Ge, üretim, test ve denemeler yapılabilecek. "5G Vadisi Açık Test Sahası" olarak hayata geçen proje ile başta haberleşme, şehircilik, ulaştırma, sağlık ve enerji gibi birçok endüstri için çözüm sunacak hizmet, ürün ve uygulamalar geliştirilecek. BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, "Bölgenin, Türkiye'nin geleceği olan yüz bine yakın üniversite öğrencisine ev sahipliği yapması da amaçlanıyor" diye konuştu.

ÖNCÜ ÜLKELERDEN OLACAĞIZ
BTK'nın 17'nci kuruluş yıl dönümü vesilesiyle düzenlenen törende BTK Başkanı Ömer Fatih Sayan, Hacettepe Üniversitesi Rektörü Haluk Özen, Bilkent Üniversitesi Rektörü Abdullah Atalar, ODTÜ Rektörü Mustafa Verşan Kök, Vodafone CEO'su Colman Deegan, Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan ve Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu 5G Vadisi-Açık Test Sahası Protokolü'nü imzaladı.
Törende konuşan BTK Başkanı Sayan, Türkiye'nin 5G mobil haberleşme teknolojisine mümkün olan en yüksek ölçüdeki yerlilik ve millilik oranlarıyla en erken geçen ülkelerden biri olma hedefi doğrultusunda çalışmaların önemli bir safhaya eriştiğini anlattı. Sayan kurumun, haberleşme, şehircilik, ulaştırma, sağlık ve enerji gibi birçok endüstri için de çözümler sunacağını ifade etti. Törende konuşan Turkcell Genel Müdürü Kaan Terzioğlu, "5G teknolojisi endüstri 4.0'ın yani önümüzdeki 50 yılın rekabet avantajlarını belirleyecek standartların altyapısı. Biz burada söz sahibi ülke konumuna geliyoruz. Tüketen değil üreten ülke konumuna yükseliyoruz" dedi. Türk Telekom Teknoloji Genel Müdür Yardımcısı Cengiz Doğan, proje kapsamında Türkiye adına yerli ve milli pek çok projenin kazandırılacağına inandıklarını ifade etti. Vodafone CEO'su Colman Deegan ise yerli ve milli üretimi desteklediklerini ifade etti.

Kaynak: , Link : #

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.