Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

ShoppIng Fest’e muhteşem açılış

1 Temmuz 2017 Cumartesi::

İstanbul Shopping Fest, dünyanın ilk alışveriş merkezi Kapalıçarşı’dan başladı. Festivalle İstanbul, 15 gün boyunca alışveriş ve kültür gösterisine sahne olacak...

Yazı Boyutu : A A A A

Bu yıl 7’incisi düzenlenen İstanbul Shopping Fest (İFS), dünyanın ilk alışveriş merkezi olan Kapalıçarşı’da başladı. Nuruosmaniye Kapısı’nda mehter öncülüğündeki başlayan kortej, renkli görüntülere sahne oldu. 50’den fazla oyuncu ve dansçı tarihi kıyafetlerle canlandırma yaptı. 16 Temmuz’a kadar devam edecek festival, İstanbul Valiliği, İstanbul Ticaret Odası (İTO), İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve turizmcilerin ortak projesi olarak düzenleniyor. Açılış törenine, organizasyonu üstlenen resmi ve özel kuruluşların yanı sıra, Fransa, İtalya, Rusya, Çin, Singapur gibi 13 ülkeden 40’tan fazla basın mensubu da katıldı. Kapalıçarşı’nın Nuruosmaniye Kapısı’nda mehter öncülüğündeki başlayan kortej, renkli görüntülere sahne oldu. 50’den fazla oyuncu ve dansçı tarihi kıyafetlerle canlandırma yaptı. Tarihî giysiler giyen 3 metre boyundaki ‘tahta bacaklar’ büyük ilgi gördü. Çarşıda gezen turistler bol bol fotoğraf çekti.
İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, dünyanın ilk alışveriş merkezinde başlayan festivalin sadece alışveriş değil, kültürel ilişkilerin de devam edeceği bir organizasyon olacağını söyledi. Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir de restorasyonu için uzun süredir çalışma yapılan Kapalıçarşı’nın kurulduğu günkü önemiyle geleceğe taşıyan çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Festival sadece AVM’lerde değil

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Hayri Baraçlı, geçtiğimiz yıllarda da çeşitli etkinliklerle gerçekleştirilen İstanbul Shopping Fest’tte bu yıl sanat ve kültürel organizasyonların da ağırlıklı olacağını söyledi. Festifal, Kapalıçarşı’nın yanı sıra şehrin dört bir yanındaki alışveriş merkezleri Akasya, Capitol, Emaar Square Mall, Forum İstanbul, İstinye Park, Kanyon, Palladium, Venezia ve Zorlu Center’da kurulacak “Design İSF” alanları, ziyaretçileri alışveriş fırsatları, tasarım ve sanatla buluşturacak.

“Sen Hiç Kapalıçarşı’yı Gördün mü?”

Festival kapsamında, “Sen Hiç Kapalıçarşı’yı Gördün mü?”sloganıyla İstanbullular ve turistler tarihî çarşıya davet edilecek, zanaatkârlar ve genç sanatçılar kaybolmaya yüz tutmuş eserlerini sergileyip tecrübelerini paylaşacak. İstanbul Moda Akademisi- nin sergisine de ev sahipliği yapacak olan tarihî çarşıda fotoğraf sanatçısı Mustafa Seven’in “Kapalıçarşı Yüzleri Fotoğraf Sergisi” de görülebilecek. Mamed Caferov’un akordeon ile müzik ziyafeti sunacağı Kapalıçarşı, Hasan Pehlivan interaktif grafiti çalışmasıyla renklenecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.