Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

İstanbul Gençlik Festivali başladı

5 Mayıs 2017 Cuma::

İstanbul Gençlik Festivali başladı
Yenikapı Meydanı bugün, İstanbul Gençlik Festivali’ne sahne olacak. 7 Mayıs’a kadar sürecek etkinliğin ardından, 11-14 Mayıs tarihlerinde Etnospor Kültür Festivali başlayacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Geleneksel sporların canlandırılması amacıyla Dünya Etnospor Konfederasyonu tarafından ikincisi organize edilen Etnospor Kültür Festivali ile İstanbul Gençlik Festivali’nin tanıtım toplantısı düzenlendi. Yenikapı Meydanı’nda, dün başlayan ve 7 Mayıs’a kadar devam edecek İstanbul Gençlik Festivali ile “Ok Yaydan Çıkıyor” sloganıyla 11-14 Mayıs tarihlerinde düzenlenecek Etnospor Kültür Festivali’nin basın toplantısı, yapıldı.

Festivaliin basın toplantısı, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan'ın katılımıyla yapıldı.

GENÇLER, BU TOPRAĞIN DEĞERLERİYLE BULUŞACAK

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, “Etnospor Kültür Festivali’nin, gençlerimizin bu toprağın değerleriyle buluşması ve onun aziz hatırasına sahip çıkması için çok önemli bir fırsat olduğunu düşünüyorum. Yapılacak çalışmaların mekanı da ayrıca önemli. Çok güzel bir alan oluşturulmuş. İnşallah bunları Türkiye’de yaygınlaştırmalıyız” diye konuştu. Etnospor Kültür Festivali’nin ilkini geçen yıl düzenlediklerini hatırlatan Dünya Etnospor Konfederasyonu Genel Başkanı Bilal Erdoğan ise şunları kaydetti: “Geçen seneki festivalimiz büyük ilgi görmüştü. Üç günlük süreçte 150 binin üzerinde vatandaşımız teşrif etmişti. Bu sene organizasyonu, Yenikapı Etkinlik Alanı’nda düzenleyeceğiz. İstanbul Gençlik Festivali ve Etnospor Kültür Festivali’ni birlikte yapma kararı aldık. Geçtiğimiz yıla oranla çok daha büyük bir katılım bekliyoruz. İstanbul Gençlik Festivali 6 sanat sergisine ev sahipliği yapacak. Kültürün sadece spor alanında değil, tüm alanlarda tanıtılmasının önemli olduğunu düşünüyoruz. Etnospor Kültür Festivali ile de organizasyonu tamamlayacağız”

11 geleneksel spor müsabakası

Bilal Erdoğan, Etnospor Kültür Festivali’nin 11 geleneksel spor dalı müsabakalarına sahne olacağını aktardı. Erdoğan, şöyle devam etti: “Bu sene yağlı güreşlerde 300’ün üzerinde pehlivan mücadele edecek. Tüm branşlarda toplam 843 sporcu etkinliklere katılacak. Atlı gösterilerimiz olacak. Obamızda kültürel etkinlik çadırları olacak. 26 geleneksel çocuk oyununu tanıtacağız. Demir ustası gösterimi olacak. 28 el sanatı tanıtılacak. TİKA’nın güzel bir Türk köyü çalışması sergilenecek.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.