Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Şirket Kültürü
Print Al

Laptop’unuzun kamerasını neden kapatmalısınız?

5 Nisan 2017 Çarşamba::

Hacker’lar kullandıkları yöntemlerle cihazınızın kamerasına kadar erişebiliyor. Ve sadece ünlülerin değil, tüm kullanıcıların bu konuda bazı önlemler alması gerekiyor.

Yazı Boyutu : A A A A

FBI Direktörü James Comey ve Facebook CEO’su Mark Zuckerberg başta olmak üzere pek çok ünlü ismin iş için kullandıkları bilgisayarlarda kamera objektifini bantla kapattıkları biliniyor. Elbette toplum tarafından bilinirliği bulunan bu gibi isimler; şantaj yapılabilecek değeri olduğu için hacker’lar için öncelikli hedef konumunda bulunuyorlar. Ancak bu durum, siber suçluların bir gün sıradan insanları da hedef almayacağı anlamına gelmiyor.

Hacker’lar açısından bakıldığında, bir web kamerasına erişim sağlayarak onu kullanıcının haberi olmaksızın açık hale getirmek standart bir uzaktan hack saldırısıyla benzerlik gösteriyor: İlk olarak kötü niyetli bir yazılımı bilgisayara yüklemek için tehlikesiz görünen bir e-posta mağdura gönderiliyor. Bu e-posta eki açıldığında, içinde bulunan RAT (Uzaktan Yönetim Araçları) yazılımı doğrudan bilgisayar içine kuruluyor. Bu işlemin ardından hacker’lar tıpkı bilgisayarın diğer unsurları gibi kameraya da tam erişim sahibi oluyor.

Bu tehdidin sizi vurması her ne kadar düşük ihtimal olsa da, fazla güvenlik göz çıkarmaz. O nedenle aşağıdaki ipuçlarını takip etmek, webcam’in her zaman sizin kontrolünüzde olmasını sağlayacaktır:

* Dizüstü bilgisayarınızı kullanmadığınız anlarda kapalı tutun.
* Başta internet erişimi sağladığınız tarayıcı ve eklentiler olmak üzere, tüm yazılımlarınızı güncel tutun.
* Güvenlik duvarının her an aktif durumda olmasını sağlayın.
* Antivirüs yazılımı kullanın ve rutin olarak tarama yapın.
* Tanıdığınız kişilerden gelen e-postalar dahil olmak üzere, mesajlarda yer alan link ve eklentilere tıklamamaya özen gösterin.
* Birilerinin sizi izlediğini ya da dinlediğini hissediyorsanız, tıpkı Mark Zuckerberg gibi objektife ve mikrofona birer bant yapıştırın, bu daha iyi hissetmenizi sağlayacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.