Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Kurumsal
Print Al

Yeni sistemde kamu yapılanması konusunda çalışma yürütülüyor

21 Mart 2017 Salı::

Başbakanlık’ta, “Cumhurbaşkanlığı sistemi”nde kamu idaresinin nasıl yapılanacağı konusunda çalışma başladığı bilgisi geldi.

Yazı Boyutu : A A A A

Mehmet KAYA

ANKARA - Türkiye kamu idaresi, bakanlıklar ve Bakanlar Kurulu aracılığıyla yürütülüyor. Özerk kuruluşlar ve yerel yönetimlerin bile bir “ilgili bakanlığı” var. Bakanlar ve bağlı kuruluşların yapılanması hep tartışıldı. 2011’de KHK ile geniş çaplı bir organizasyon değişikliği yapıldı. Hatta Sağlık Bakanlığı ana hizmet birimleri “kurum” haline getirilerek farklı bir yapı denendi. Bugünlerde Başbakanlıkta hummalı bir çalışmanın başladığı bilgisi geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanlığı sistemi ile kamu idare modelini tamamen değiştirecek. Peki bu yeni yapı içinde kamu idaresi nasıl yapılanacak. Kaç bakanlık olacak? Mesela 52 devletten oluşan dünyanın en büyük ekonomisi ABD’nin 15, Rusya’nın 21 bakanlığı var. Türkiye’de kabine 27 kişiden oluşuyor. Koalisyonlar döneminde bu sayı 35’e kadar çıkmıştı. Anayasa değişikliği kabul edilirse kanuna gerek kalmadan dahi böyle bir yapılanmayı yürürlüğe koymak mümkün. Bu durumda ilk seçime süre 2 yıl olmasına karşın hazırlıklar şimdiden başlamış durumda.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.