Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Hazreti Ali’den altın nasihatler

25 Şubat 2017 Cumartesi::

Ehl-i beytin birincisi​ Hazreti Ali, bir suikast neticesi şehit olmak üzereydi. Evlatlarını topladı ve nasihatlerde bulundu. Bizler de bu nasihatlerden istifade etmeliyiz...

Yazı Boyutu : A A A A

Hazreti Ali "radıyallahü teâlâ anh", Resulullahın damadı ve amcasının oğludur. Ehl-i beytin birincisidir. Allahü teâlânın aslanı olan bu mübarek zat bir suikasta uğramış ve ağır yaralı olarak hane-i saadetlerine nakledilmişti. Şehit olmadan önce yavrularını topladı ve onlara nasihatlerde bulundu. Ancak bunlar hepimiz için yapılan nasihatlerdir. İşte Hazreti Ali'nin o altın nasihatleri:
Yavrularım! Yalnız da kalsanız, insanlar arasında da bulunsanız daima Allah'tan korkunuz, takva üzerinde bulununuz. Çünkü Rabbiniz daima sizi görür ve yaptıklarınıza şahittir. Bir bedevi gelir ve Peygamber aleyhisselama sorar: "Ben çok günah işledim. Benim için tövbe olur mu?" O da "Tövbe kapısı açık. Tövbenin şartları yerine getirilirse tüm günahlar affedilir" buyurdular. Adam bu müjdeyi aldıktan sonra tekrar sorar: "Bu günahları işlediğim zaman Rabbim beni görüyor muydu?" Peygamberimiz de "Evet" diye cevap verir. O da, "Eyvahhhh!.." diye feryat eder ve ruhunu teslim eder...
Neşeli olduğunuz zamanda da, kızgın olduğunuz zamanda da söylediğiniz sözlere dikkat ediniz. Daima hak söz söyleyiniz. İnsan kızdığı zaman ne söylediğinin farkına varamaz. Şeytanın insana en çok musallat olduğu zaman, onun kızgın olduğu zamandır...
Zengin de olsanız, fakir de olsanız, israftan sakınınız. İsraf haramdır. Bir gün Sa'd bin Ebi Vakkas "radıyallahü anh" bir nehirde abdest alır. Suyu bol gördüğü için fazla kullanır. Gerçi kullandığı su tekrar nehre akıyordu, buna rağmen Peygamberimiz aleyhisselam ona ikazda bulundu: "Niçin suyu israf ediyorsun ya ebi Vakkas?"
Hüküm verdiğiniz zaman karşınızdaki dostunuz da düşmanınız da olsa adil davranınız. Taraf tutmayınız. Çünkü verdiğimiz hükümlerden hesaba çekileceğiz.
Yavrularım. Yorgun olduğunuzda da, zindeyken de ibadetlerinizi ihmal etmeyiniz. Vakit çok kıymetlidir. Vaktinizi değerlendiriniz.
Her halükârda Cenab-ı Hakk'tan gelene razı olunuz. Size huzur ve saadet de verse, sıkıntı ve hastalık da verse kaderinize rıza gösteriniz.
Yavrularım! Sonu cennet olan bir hayatta şer yoktur. Sonu cennet olan bir hayatta kötülük olamaz. Sonu ateş olan bir hayatın da hiçbir kıymeti yoktur.
Kendi ayıp ve kusurlarını gören, başkalarının ayıp ve kusurlarıyla ilgilenmez. Kendi kusurlarını gidermeye çalışır. Cenab-ı Hakk'ın ona verdiğine razı olan, üzüntü çekmez.
Yavrularım! Kim kibirlenirse alçalır, kim aklına güvenirse pişman olur. Çok konuşanın çok hatası olur. Bir evlada bırakılacak en güzel miras güzel ahlaktır...

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.