Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Beştepe’de TL zirvesi

17 Ocak 2017 Salı::

Dövizdeki yükseliş başta olmak üzere son dönemde ekonomide yaşanan gelişmeler ve çözüm yolları Beştepe’de masaya yatırıldı

Yazı Boyutu : A A A A

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün ekonomi zirvesini topladı. Akşam saatlerinde Beştepe’de gerçekleşen zirveye, ekonomiden sorumlu bakanlar, bürokratlar ve Merkez Bankası Başkanı Murat Çetinkaya katıldı. Dövizdeki yükseliş başta olmak üzere son dönemde ekonomide yaşanan gelişmeler ve çözüm yolları, toplantıda masaya yatırıldı. Merkez Bankası Başkanı Çetinkaya da, yaşanan son gelişmeler hakkında bir sunum gerçekleştirdi.
Yükselen döviz kurları karşısında Merkez Bankasının geçen hafta almaya başladığı tedbirler netice vermişti. 12 ve 13 Ocak’ta repo ihalesi açmayan TCMB, dün de aynı uygulamayı sürdürdü. Böylece TCMB, bankaları ‘geç likidite penceresi’ne yönlendirmeye devam etti. 1 hafta vadeli repo ihalesinde yüzde 8,25 olan faiz oranı, geç likidite penceresinde yüzde 10 olarak gerçekleşti. Bu yolla TL’nin cazibesi artırılmaya çalıştı. Merkez Bankası, TL’deki değer kayıplarının ardından geçen hafta salı günü, yabancı para cinsi zorunlu karşılık oranlarında indirime gitmişti. Bankalar arası para piyasasında borç alabilme limitlerini de 22 milyar TL’ye düşürmüştü. Cuma günü ise bu tutar 11 milyar TL’ye çekilmişti. Merkez’in hamlelerinin ardından geçen hafta 3,95 ile zirve yapan dolar, 3,72’ye kadar gerilemişti. Dün de kur, 3,79’a kadar yükselse de; 3,80 seviyesinin altında gerçekleşen işlemlerde oynaklığın azalması dikkat çekti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.