Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

Boğaziçi Zirvesi’nde ana tema Suudi Arabistan

29 Kasım 2016 Salı::

Uluslararası İş Birliği Platformu’nun düzenlediği Boğaziçi Zirvesi’nin bu yılki ana konularından biri Suudi Arabistan’ın 2030 yılı dönüşüm programı olacak

Yazı Boyutu : A A A A

Uluslararası İş Birliği Platformu (UİP) tarafından bu yıl Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenecek Boğaziçi Zirvesi'nin ana gündem maddelerinin başında Suudi Arabistan olacak. 2030 dönüşüm planını açıklayan Suudi Arabistan'dan bakan düzeyinde katılımın olacağını söyleyen UİP Kurucusu Cengiz Özgencil, "Suudi Arabistan ve Katar'dan ciddi bir katılım olacak. Özellikle sanayi alanında işbirliği yapabileceğimiz alanlara odaklanıyorlar" dedi. Bu yılki ana temanın "Küresel Gelecek Küresel Hedefler" olduğunu belirten Özgencil, "Küresel geleceği önümüzdeki 50 yılı irdeleyeceğiz. İş dünyasının uzmanlık alanının aynı olduğu insanlar bir araya gelsin istiyoruz. Nicelik değil nitelikli bir katılım olsun istiyoruz. Bu sene 126 kişilik yurtdışı konfirmasyonu var. Çok ciddi bir bürokratik katılım söz konusu" şeklinde konuştu.

90 ÜLKEDEN KATILIM
Bu yıl yedincisi 29 Kasım - 1 Aralık tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenecek zirveye 90 ülkeden devlet başkanı, başbakan, bakanlar ve iş insanları katılacak. Özgencil, "Bu yıl geçtiğimiz yıllara göre zirve adına çok daha fazla zorlandığımız bir dönem oldu. Yurtdışında Türkiye adına yapılan bir kara propaganda vardı. Ve biz bu sene içerisinde gittiğimiz 12 ülkede öncelikle ülkemizin onların basın ve yayından takip ettikleri gibi olumsuz bir durumda olmadığını, Türkiye'de büyümenin hızla devam ettiğini ve bölgesinde güçlü bir ülke olduğunu anlattık. İngiltere'de Lordlar Kamarası'yla Suudi Arabistanlı prensler ve Suudi şirketlerin önde gelen CEO'ları ile gerçekleştirdiğimiz görüşmelerden istediğimiz sonuçları aldık. Prensleri ve Lordları geçmiş yıllarda olduğu gibi bu seneki zirvemizde de ağırlayacağız" dedi.

İKİLİ GÖRÜŞMELER DE VAR
Bankacılık ve finans, telekomünikasyon ve IT, enerji, inşaat, ulaştırma ve savunma sanayisi sektörlerinde ikili görüşmelerin de yapılacağı zirvede 15 panelle de "Spor Endüstrisinin Geleceği"nden "Akıllı Şehirler ve Yönetimi"ne kadar birçok konuda katılımcılar bilgilendirilecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.