Bugün: 19 Mart 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Dünyanın en zenginleri listesine Türkiye'den 4 kişi girdi

29 Temmuz 2016 Cuma::

Uluslararası Forbes dergisi, dünyanın en zengin isimlerini açıkladı. Listeye Türkiye'den giren dört isim şöyle: Murat Ülker, Hüseyin Özyeğin, Ferit Şahenk ve Rahmi Koç.

Yazı Boyutu : A A A A

Amazon'un patronu Jeff Bezos, şirketin hisselerinin yüzde 18'ine sahip. Amazon şirketinin gelirlerindeki artış ve hisselerinin kazandığı değer, şirketin kurucusu Jeff Bezos'u, Forbes dergisinin dünyanın en zengin kişileri listesinde üçüncü sıraya çıkardı.

BBC Türkçe'de yer alan habere göre, Forbes dergisinin en zenginler listesine Türkiye'den giren arasında da 3 milyar dolarlık servetiyle Murat Ülker, 2.5 milyar dolarla Hüsnü Özyeğin, 2.4 milyar dolarla Ferit Şahenk ve 2.2 milyar dolarla Rahmi Koç da yer alıyor.

BİLL GATES İLK SIRADA

Forbes'un tahminlerine göre Bezos'u geçen isimden biri, listede birinci sırada olan 78 milyar dolar değerinde servete sahip Microsoft'un kurucusu Bill Gates ve 73.1 milyar dolarla ikinci sırada yer alan Zara şirketinin kurucusu Amancio Ortega.


EN HIZLI YÜKSELEN BEZOS

Listede en hızlı yükselişi kaydeden Amazon'un patronu Bezos, şirketin isselerinin yüzde 18'ine sahip. Forbes dergisine göre Bezos'un serveti de yaklaşık 65.3 milyar dolar.Amazon'un gelirleri, uzmanların tahminlerinin de üzerine çıktı ve geçen yıla kıyasla yüzde 31 artış gösterip ikinci çeyrekte 30.4 milyar dolar oldu.İnternet ortamında ticaret yapan şirketin karı da geçen yıl 92 milyon dolar iken bu yıl 857 milyon dolar oldu.

AMAZON YOUTUBE'A RAKİP OLUYOR

Amazon'un hisseleri Şubat ayından bu yana da yüzde 50 arttı.Şirketin, yıllık bir meblağ karşılığında kargo ücretlendirme sisteminde ek hizmetler sunduğu 'Prime' üyelik sistemi de özellikle uluslararası ticarette büyüme gösterdi.Amazon, Haziran ayında Prime üyelik sistemini Hindistan'a açarak ülkenin geniş tüketici pazarından faydalanmaya başladı.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.