Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Bilgi Merkezi
Print Al

İş dünyası Brexit için ne dedi?

25 Haziran 2016 Cumartesi::

Türkiye, geçen yıl İngiltere'ye 10.6 milyar dolar ihracat yaptı.Ada, en çok ihracat yapılan ikinci ülke konumuna yükseldi. İngiltere ile 2015'teki toplam ticaret hacmi de 16 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye İhracatçılar Meclisi Başkanı Mehmet Büyükekşi, "Brexit" kararını, "İngiltere ile ticaretimizde ciddi bir etkilenme olmayacağı kanaatindeyiz" şeklinde yorumladı. Büyükekşi, "Ayrılıkla birlikte İngiltere'nin Gümrük Birliğinden çıkarılması sonucunda gümrük duvarları yeniden yükselişe geçebilir. Bu da şüphesiz ikili ticaretimizi ilk bakışta olumsuz etkileyecektir. Ancak, ayrılma müzakerelerinde İngiltere'nin Gümrük Birliği içerisinde bırakılacağı ya da İngiltere ile AB arasında bir STA yapılacağını öngörüyoruz" diye konuştu.

NE SÖYLEDİLER?
- Anadolu Aslanları İşadamları Derneği Başkanı Mustafa Koca: "İngiltere ile Türkiye arasındaki ticaretin etkileneceğini düşünmüyoruz. Ticaret karşılıklı menfaatler meselesidir. Bu açıdan tedirginliğe gerek yok."
- İstanbul Hazır Giyim İhracatçıları Birliği Başkanı Hikmet Tanrıverdi: "İngiltere’nin AB’den ayrılık süreci, ihracatçımız açısından yeni fırsatlara kapı açabilir. Olumlu gelişmelere de tanıklık edebiliriz."
- Birleşmiş Markalar Derneği Başkanı Sami Kariyo: "Gümrük Birliği anlaşmasından kaynaklanan kazanımlarımızın devam etmesini arzuluyoruz. Sterlinin değeri yüzde 10 düştü. İngiltere ile çalışan firmalarımızın gelirleri düşebilir."
- Ayakkabı Sanayicileri Derneği Başkanı Hüseyin Çetin: "İngiltere, Avrupa’da üretici olan İtalya, İspanya ve Portekiz’den herhangi bir ihracat ve ithalat işlemi yapmadan ayakkabı alıyordu. Bu da bizim rekabet gücümüzü zayıflatıyordu. Rakibimiz olan bu ülkeler şimdi avantajlarını yitirecek."

Anahtar Kelimeler: Mehmet Büyükekşi, Brexit, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.