Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

YÖNETİM 2.0 29.09.2015 Kadir Has Ünivesitesi

24 Eylül 2016 Cumartesi::

Kalıp Kıran hareketi 2014’ten beri devam eden bir faaliyettir. Kurumlardaki, birimlerindeki ve bireylerindeki kalıpları, alışkanlıkları ve ezberleri sorgulayan, bunları değiştirmeyi amaç edinmiş bir harekettir.

Yazı Boyutu : A A A A

19. yüzyıldan kalma yönetim metotları ile dünya ve şirketler yönetilmeye çalışılmaktadır. Aşikar ki bunun sorunları vardır. Günün koşullarına uymayan durumlar ile karşılaşılmaktadır.

Mesela yeni kuşaklar bu metotları ciddi bir şekilde sorgulamaktadır. Niye ofis ofise benzemek zorundadır? Neden herkes aynı mekanda çalışmak zorundadır? Neden herkes aynı kurallara uymak zorundadır? Herkesin mutlu, verimli olmasını mı istiyoruz, herkesin kurallara uymasını istiyoruz? Sanırım verimlilik daha önemli. Ama çoğu kurumun davranışları bunu yansıtmamaktadır.

Her şey dijitalleşirken, neden hala bazı onaylar, imzalar, belgeler yaşatılmaktadır? Bunlar kolayca mobil cihazlar ile bertaraf edilebilir. Bunu herkes bilmekte, ama yapmamaktadır.

Müşteri kral. Evet, peki gerçekten mi? Çoğu kurum hala kar odaklı, hala ürün odaklı, hala içeriye yönelik bir bakış açısı bulunmaktadır. Gerçekten insanı düşünen, müşteri odaklı olan, her işinde onu merkeze alan, onun deneyimini en iyi hale getirmek isteyen kim var? Etrafınıza bakın, çok az kurum veya marka göreceksiniz…

Sizin şirketinizde bir tasarımcı var mı? Müşteri deneyimini, müşteri yolculuğunu kim belirleyecek? Başka bir deyişle kim tasarlayacak? Uçtan uca, insanın aklına bir ihtiyaç geldiği andan, ihtiyacını karşıladığı ve nihayetinde bir arkadaşına önerdiği veya önermediği ana kadar bir bütündür. Hiç böyle baktınız mı?

Ya ölçütleriniz? Kaç göstergeniz var? Bunları kim ölçüyor? Gerçekleri yansıtıyor mu? Bu ölçütlere uyulduğunda gerçekten başarılı mı oluyoruz, yoksa sadece bütçeyi tutturmuş ve hedeflere mi ulaşmış oluyoruz? Herkes mutlu mu? Herkes aynı şeyleri mi anlıyor? Herkes aynı davranışları sergiliyor mu? Bunları hiç düşündünüz mü?

Bu etkinliğin amacı sizi düşündürmek. Kalıplarınızı fark etmenizi sağlamak, kalıplarınızın iyiliğine veya kötülüğüne karar vermek ve buna göre bilinçli aksiyonlar almak. Şirketinizi veya kurumunuzu bilinçli yönetmenizi ve başarılı olmanızı arzu ediyoruz.

Mutlaka bekleriz. Kalıplarınızı yanınızda getirin, bizimle paylaşın. Kırdığınız kalıplarınız varsa, mutlaka öğrenmek isteriz. Mutlaka dinlemek isteriz, bırakın başkaları da bu deneyimden istifade etsin, yarın onlar da sizinle paylaşacaktır.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.