Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | Liderlik
Print Al

Başarılı Liderler Çalışma Saatleri Dışında Ne Yapıyorlar?

4 Mayıs 2016 Çarşamba::

Uzun çalışma saatlerinin ardından yaptığınız tek şey eve gidip dinlenmek mi? Bir de başarılı liderlerin neler yaptıklarına bakın.

Yazı Boyutu : A A A A

İş yerinde çalıştığınız süreç boyunca hayal ettiğiniz tek şey eve gidip koltuğunuza yayılmak ise eğer, bu hayallerinizi artık değiştirmelisiniz. Çünkü rutine oturmaya başlayan bu alışkanlık, iş dışında bir sosyal hayatınızın olmasını engelleyerek, kendinizi geliştirmenizin de önünü tıkar. Bu nedenle iş çıkışı yaptığınız aktiviteleri sürekli farklılaştırarak yaşamınızı sıradanlıktan kurtarmalısınız.

Başarılı liderlerin iş çıkışlarında ne yaptıkları ve çalışmanın dışında nelere vakit ayırarak başarılarını pekiştirdikleri konusunda hazırladığımız listeye göz atarak bu örneklerden feyz almaya bakın.

İşte Başarılı Liderlerin Çalışma Saatleri Dışında Yaptıkları İşler;

Açık Alanda Vakit Geçirmeye Çalışırlar

Zaten gününüzün yarısını geçirdiğiniz duvarlar arasından çıkıp tekrar duvarların arasına girmek anlamsız bir eylemdir. Bu nedenle iş çıkışlarında olabildiğince açık alanda vakit geçirmeye çalışın. Sahil kenarında, yeşillikte kısacası beton yığınlarından çok gökyüzünü görebileceğiniz yerlere gidin. Doğaya karışmak, gün içinde yaşadığınız stresi en iyi dağıtacak şeydir.

Spor Yaparlar

Saatlerce oturduğunuz ve vücudunuzu hantallaştırdığınız o koltuklarda gün boyu vaktinizi geçirirken en azından spor yapmayı ihmal etmeyin. Dinç bir beden, dinç bir zihni de beraberinde getirir. Bu nedenle yapacağınız yürüyüşleri, bisiklet turlarını ertelemekten vazgeçin.

Rutinlerin Dışına Çıkarlar

Her gün aynı şeyi yapmaz, farklılığa değer verirler. Hiç deneyimlemediğiniz farklı aktivitelere katılım göstermek ya da hiç gitmediğiniz yeni bir yeri keşfetmek bunlardan birkaçı olabilir.

Toplum Gönüllülerine Yardım Ederler

Başarılı olmanın yolu mutluluktan geçer. Ve mutlu olmayı sağlayan etkenlerden biri de yardımlaşmadır. Etrafa yardım dağıtmak psikolojik olarak rahatlamanızı sağlayarak mutluluğunuzu katlar. Bu nedenlere çevrenizden desteklerinizi esirgemeyin.

Öğrenmekten Vazgeçmezler

Ellerinde bulunan bilgi onlar için yeterli değildir. Daha fazla öğrenmek için çaba sarf ederler ve öğrenmenin sonunun gelmeyeceğini bilirler. Farklı dallardan eğitim alabilir, yeni deneyimler elde edebilirler. Bu nedenle bakış açıları hep geniştir, yeni fikirlere açıktırlar.

Siz de öğrenmenin yaşı olmayacağını bilerek ve hep yeni şeyler öğrenmek için çabalayarak geçirin vakitlerinizi.

Arkadaşlıklara Önem Verirler

Sahip oldukları arkadaşlar onlar için çok değerlidir. Bu nedenle arkadaşlıklara da vakit ayırmayı ihmal etmezler.

Sosyal hayatınıza verdiğiniz önem sayesinde iş ortamının stresinden kurtulmayı başarabilir ve insanlarla olan ilişkilerinizi geliştirebilirsiniz.

Aileleriyle Geçirdikleri Vakitler Değerlidir

İşler, arkadaşlıklar, hobiler derken aileyi de unutmamak gerekiyor. İşinize verdiğiniz önemin daha fazlasını aileye vermeli ve ailenizle geçirdiğiniz sınırlı vakitlerin değerini bilmelisiniz. Yoğunluktan dolayı ihmal etmek zorunda kaldığınız zamanlarda telafisini yapmalısınız. Çünkü her koşulda yanınızda olacak tek kişilerdir onlar.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.