Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

HR 19. Eğitimciler Zirvesi, 11-12 Mayıs 2016 Shereton Ataşehir İstanbul

11 Nisan 2016 Pazartesi::

HR 19. Eğitimciler Zirvesi, 11-12 Mayıs 2016 Shereton İstanbul Ataşehir Hotel

Yazı Boyutu : A A A A

Liderliğin Psikolojisi: Liderler, nasıl değişim sağlar?
Dr. Özgür Bolat
Akademisyen, yazar

Liderlik neden vardır ve nasıl ortaya çıkmıştır?
Kimler lider olur?
Lider potansiyeli olan kişileri nasıl belirleriz?
Hangi kurumlardan daha çok lider çıkar?
Liderlik gerçekten öğretilebilir mi?
Liderlik, etki, otorite ve başarı kavramlarının farkı nedir?
Nasıl liderlik yapılır?
İnsanları etkileme yöntemleri nedir?
Bir lider nasıl değişim sağlar?
Değişimin temel adımları nelerdir?
İnsanlar neden değişmek istemez?
Geleceğin liderliği nasıl şekillenecek?


Dr. Özgür Bolat, Boğaziçi Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nden mezun oldu.

Bir yıl New York Üniversitesi’nde psikoloji eğitimi aldı. Fulbright ve Türk Eğitim Vakfı bursu ile Harvard Üniversitesi Eğitim Fakültesi’nde yüksek lisans yaptı.

Türkiye’ye dönüşünde Boğaziçi Üniversitesi’nde iki yıl öğretim üyeliği yaptı.

Doktora derecesini Cambridge Üniversitesi Eğitim Fakültesi'nden aldı.

2007-2008 yılını MIT Sloan School of Management’ta liderlik alanında dersler alarak ve araştırma yaparak geçirdi.

2007 yılında Yeni Zelanda’da yapılan uluslararası bir konferansta ‘En İyi Genç Araştırmacı’ ödülünü aldı.

Dr. Özgür Bolat, şu anda okullara ve şirketlere öğrenme, liderlik, ve kültür değişimi konusunda danışmanlık, Hürriyet’te köşe yazarlığı, TEV’de danışmanlık ve Bahçeşehir Üniversitesi’nde öğretim üyeliği yapmaktadır.


Hikayeleştirme Sanatı
Tuna Kiremitçi
Roman, şarkı yazarı ve şarkıcı


Neden hep bize hikaye anlatan reklam filmleri aklımızda kalır?
Güzel hikayeler neden kuşaktan kuşağa aktarılır?
Neden bazı insanlar yaşadıklarını anlatırken ağzımız açık dinliyoruz?
Güzel hikaye anlatan insanlar neden toplumlarda hep el üstünde tutulur?
Bunu biz de öğretebilir miyiz?

Roman, şarkı yazarı ve şarkıcı. 1973’de Eskişehir’de doğdu. İlk edebiyat ürünleri lise yıllarında Varlık’ta yayımlanan şiirleridir. İlk şiir kitabı 1994 tarihli ‘’Ayabakanlar’’dır ve bu kitaptaki şiirlerle 1994 Yaşar Nabi Nayır Şiir Ödülü’nü kazanmıştır. Bunu 1998’de çıkan ikinci şiir kitabı ‘’Akademi’’ izledi. Aynı yıllarda müziğe de yöneldi. Kumdan Kaleler grubunu ‘’Denize Doğru’’ albümüne solist, besteci, söz yazarı ve gitarist olarak katıldı.

İlk romanı ‘’ Git Kendini Çok Sevdirmeden’’ 2002’de yayımlandı ve yeni bir edebiyat kuşağının müjdecisi sayıldı. Bunu Bu İşte Bir Yalnızlık Var(2003), Yolda Üç Kişi(2005), Dualar Kalıcıdır(2007) Küçüğe Bir Dondurma(2009) Selanik’te Sonbahar(2011) Gönül Meselesi (2013) ve Sonun Geldi Sevgilim(2014) romanları izledi. 2013’te arkadaşlarıyla Atlas rock grubunu kuran Kiremitçi, ‘’Selam Yabancı’’ albümüne solist, besteci ve şarkı sözü yazarı olarak katıldı.

Tuna Kiremitçi’nin romanları Fransızcadan Çinceye, Arapçadan Bulgarcaya 12 dilde yayımlanmıştır. ‘’ Bu İşte Bir Yalnızlık Var’’ kitabı 2013’te sinemaya uyarlanmıştır. ‘’Dualar Kalıcıdır’ ise 2014 yılında tiyatroya uyarlanmıştır. Besteleri kendisi dışında Haluk Levent, Ajda Pekkan, Müslüm Gürses, Demet Sağıroğlu, Renan Bilek ve Esin İris gibi sanatçılar tarafından da seslendirilmiştir.

Çeşitli gazetelerde köşe yazarlığı da yapan Tuna Kiremitçi halen eşi ve oğluyla birlikte İstanbul’da yaşamaktadır.


“Biz Bize Yeteriz”
Pınar Şener Harput
ATÜ Duty Free İş Destek’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

ATÜ Duty Free’de İş Destek’ten Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapan Pınar Şener Harput, TED Ankara Koleji ve Hacettepe Üniversitesi Simultane Tercümanlık Bölümü’nden mezun olmuş, Marmara Üniversitesi’nde İngilizce İşletme Yüksek Lisansı’nı tamamlamıştır.

Kariyerine 1993 yılında Çelebi Hava Servisi Eğitim ve Kalite Bölümü’nde başlayan Harput, sırasıyla Eczacıbaşı İlaç Pazarlama, TAV Havalimanları Holding, ISS Türkiye’de İnsan Kaynakları ve İletişim alanında uzmanlık, yöneticilik ve üst düzey yöneticilik yapmıştır.

Ne yaparsa yapsın tutkuyla yapan bir yaşam aşığı, optimisttir. Aynı zamanda Hira’nın annesidir.



Deneyimletebildiklerimizden misiniz? Sanal gerçeklik uygulamalarıyla ikili varoluş deneyimi yaşamaya hazırlanın!
Volkan Bilenler
Dracolex - Kurucu

Ön lisans eğitimine Mersin Üniversitesi Elektronik bölümünde başladı. Mezun olduktan sonra Anadolu Üniversitesi'nde İşletme lisans programını ve ardından da Pensilvanya Üniversitesi’nde Gamification (oyunlaştırma) sertifika programını tamamladı.

Kariyerine multimedya tasarımcısı olarak başlayan Volkan Bilenler, görsel tasarımın hemen her alanında görev yaptı.

Aylık yayımlanan bir bilgisayar dergisinde 2 yıllık editörlük deneyiminden sonra, uzaktan eğitim dünyasına adım attı.

Proje yöneticisi ve sanat yönetmeni olarak yüzlerce uzaktan eğitim projesine yön verdi.

Mustafa Muratoğlu, Gökhan Akçakara, Yasin Erçağlayan gibi profesyonel seslendirmenlerle stüdyo çalışmaları yaptı. Oyun projelerinde animasyon karakterleri seslendirdi.

2007 yılından itibaren, görsel tasarımdan, seslendirmeye, metin yazarlığından programlamaya kadar pek çok farklı alandaki bilgi ve deneyimlerini, yeni mezunlarla paylaşmaya başladı. Verdiği eğitimlerle, uzaktan eğitim sektörüne 100’ün üzerinde başarılı tasarımcı kazandırdı.

2011’de Zeki Usta ile en büyük hayallerinden birisi olan Dracolex’i kurdu. Aynı yıl, yönettiği ilk projeyle Brandon Hall Eğitimde Mükemmellik Ödülleri’nde altın dereceye layık görülerek, şirketinin ismini dünya çapındaki teknoloji devleriyle aynı listeye yazdırdı.

İlk ödülünden bir yıl sonra, yöneticiliğini üstlendiği oyun ve özel içerik projeleriyle, şirketine iki uluslararası ödül daha kazandırdı.

Türkiye’nin, uzaktan eğitim sektöründe uluslararası platformlardaki büyük oyuncuların arasına katılacağına inanıyor ve bu yöndeki çalışmalarına devam ediyor.


-
Vildan Korkmazyürek
Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları Eğitim Yöneticisi

İş hayatına 1994’de Demircioğlu Şirketler Grubunda Müşteri Temsilcisi olarak başladı ve 5 yıl süresince şirketin farklı birimlerinde çeşitli görevler aldı.

1999’da kariyerine Turkcell bölge ofisinde Müşteri Temsilcisi olarak devam etti ve burada Backoffice Takım Liderliği görevini üstlendi.

2002-2005 Turkcell Müşteri Hizmetleri Direktörlüğü’nde Eğitim Birimi’nin yeniden yapılandırılması aşamasında Eğitim Uzmanı olarak eğitim serüveni başladı. Turkcell bayi çalışanlarının eğitim ihtiyaçlarının analizi, eğitimlerinin tasarlanması ve gerçekleştirilmesi sorumluluğunun yanı sıra Turkcell yeni ürünlerinin, eğitim geliştirme ve uygulama süreçlerini yürüttü.

2005 yılından sonra Turkcell Akademi’de, sorumlu olduğu departman çalışanlarının eğitim gelişim süreçlerinde Business Partner olarak görev yaptı.

2007 Arkas Holding İnsan Kaynakları Direktörlüğü Eğitim Biriminde, Holding çalışanlarının eğitim gelişim faaliyetlerinden sorumlu oldu.

2008’de Doğuş Otomotiv İnsan Kaynakları ve Süreç Yönetimi Direktörlüğü’nde, Eğitim Yöneticisi olarak göreve başladı. Halen Doğuş Otomotiv, Doğuş Oto ve Doğuş Teknoloji şirket çalışanlarının yıllık eğitim gelişim ihtiyaçlarının planlanmasından ve operasyonlarından sorumlu yönetici olarak görevini sürdürmektedir.

Evli ve Masal’ın annesidir.


Macera dolu bir performans hikayesi: Manş Denizi Geçişi
Sinem Biçer Tüzer
Deloitte Türkiye İnsan Kaynakları Müdürü

Sinem Biçer Tüzer, Yıldız Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği Bölümü’nden mezun olduktan sonra yine aynı üniversitede İşletme Bölümü yüksek lisans programını tamamlamıştır.

Kariyerine, İstanbul Bilgi Üniversitesi’nde okutman olarak başlamış ve ardından Imco Ltd Şti’nde Satış Mühendisi; sonra da Festo A.Ş.’de Eğitim ve Kalite Yöneticisi olarak devam etmiştir.

2008-2013 yılları arasında Imperial Tobacco’da, ekibiyle birlikte, yetenek yönetimine dair tüm süreçlerin yanı sıra, idari işler ve iç iletişim süreçlerini de yürüterek Yetenek Yönetimi ve İşe Alım Müdürü olarak çalışmıştır. Enerjisa A.Ş.’de 10 ay Yetenek Yönetimi Müdürlüğü görevi sonrası Deloitte ailesine katılan Tüzer; 2011 yılında Coaches Training Institute (CTI) kurumundan aldığı koçluk eğitimini, 6 ay süren sertifikasyon ile tamamlamış ve Certified Professional Co-active Coach (CPCC) olmaya hak kazanmıştır.

2014 Temmuz ayından günümüze, Deloitte Türkiye bünyesinde, İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapan Tüzer, organizasyonda eğitim lideri ve iç iletişim lideri rollerini de üstlenmiş durumdadır.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.