Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Etkinlik
Print Al

5. Stratejik İnsan Kaynakları Yönetimi Zirvesi 5 Nisan 2016 İstanbul

25 Mart 2016 Cuma::

Üst yönetimin dikkatini çekmek: İK Liderinden İş Liderine dönüşmek için 7 strateji
Jennifer McClure
Unbridled Talent

Yazı Boyutu : A A A A

Jennifer McClure, İnsan Kaynakları alanında aranan bir isim ve danışmandır. Kurumsal üst düzey yönetici, liderlik koçu ve profesyonel iletişimci olarak deneyimlerini bir araya getiren Jennifer, liderlerin, parçası oldukları organizasyonlarda yönettikleri kişiler üzerindeki etkisini artırmasına yardımcı olmaktadır.

Kurumsal müşterileri tarafından, küresel konferanslarda en beğenilen konuşmacılardan biri olarak değerlendirilen Jennifer, liderlik, kişisel gelişim, yetenek stratejileri ve etkili iletişim alanlarında bilgi dolu ve merak uyandırıcı konuşmalar ve workshop’lar gerçekleştiriyor.
-
İrem Özbalyalı
Unilever NAMETRUB Liderlik Geliştirme Direktörü

İrem Özbalyalı, 1999 yılında Galatasaray Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümü’nden mezun olduktan sonra, kariyerine Unilever Türkiye’de İnsan Kaynakları Uzmanı olarak başladı.

İrem Özbalyalı, daha sonra sırayla Türkiye, Romanya ve İran’dan sorumlu Ücretlendirme Müdürü ve İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev aldı. Özbalyalı, Türkiye’de üstlendiği görevlerden önce Unilever İngiltere’de kısa dönemli projeler yürüttü.

İrem Özbalyalı, kariyerine, dünyanın en büyük hızlı tüketim ürünleri şirketlerinden Unilever’in Kuzey Afrika, Ortadoğu, Türkiye, Rusya, Ukrayna&Belarus (NAMETRUB) Bölgesi, Liderlik Geliştirme Direktörü olarak devam ediyor.

Stratejik İş Ortağı olmak için işe ortak olmak gerekir...
Eylem Özgür
Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu İnsan Kaynakları Direktörü

• Değişen Bir Organizasyonda İnsan Kaynakları

• Tercih Edilen Şirket Olabilmek... İşte bütün mesele bu!

• Gelişen, Geliştiren Bir Şirket Kültürü

• Yeteneği Elde Tutma Konusu..

İş yaşamına 1999 yılında Aselsan’da Endüstri Mühendisi olarak başlayan Eylem Özgür, 2000-2005 yılları arasında Eczacıbaşı Holding’te İnsan Kaynakları Uzmanı ve İnsan Kaynakları Sorumlu Uzmanı olarak çalışmıştır. Holding’te görev yaptığı süre boyunca Eczacıbaşı Topluluğu için İnsan Kaynakları süreçlerinin tasarlanmasından sorumlu olmuş ve 2005 yılında Eczacıbaşı Girişim’e İnsan Kaynakları Yöneticisi olarak transfer olmuştur.

Özgür 2007-2012 yılları arasında Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu’nun satış ve pazarlama şirketi olan Eczacıbaşı Girişim’de İnsan Kaynakları Müdürü olarak görev yapmıştır. 2013 yılında; Eczacıbaşı Schwarzkopf, ev dışı tüketim hizmetleri satış şirketinin kurulması ile beraber Eczacıbaşı Profesyonel ve Ataman Ecza ve İtriyat’ın Eczacıbaşı tarafından satın alınması sonrası Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri şirketlerinin de İK yönetimini üstlenmiş ve bu dönemde İnsan Kaynakları Direktörü olarak çalışmıştır.

2014 yılından bu yana hızlı tüketim sektöründe faaliyet gösteren altı şirketin (İpek Kağıt, Eczacıbaşı Hijyen Ürünleri, Eczacıbaşı Girişim, Eczacıbaşı Profesyonel, Eczacıbaşı-Schwarzkopf ve İpek Kağıt Kazakistan) bulunduğu Eczacıbaşı Tüketim Ürünleri Grubu’nda İnsan Kaynakları Direktörü olarak görev yapan Eylem Özgür; stratejik İnsan Kaynakları planlaması, organizasyon yönetimi, ücret ve yan haklar yönetimi, bütçe yönetimi, performans yönetimi, yetenek yönetimi, kariyer yönetimi, işveren markası, kurumsal iletişim, personel özlük işleri ve idari işler süreçlerini yönetmektedir.

Eylem Özgür, lisans eğitimini 1998 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde, yüksek lisans eğitimini 2003 yılında İstanbul Üniversitesi İnsan Kaynakları Yönetimi Bölümü’nde tamamlamış; doktora derecesini ise 2010 yılında aynı üniversitenin Çalışma Ekonomisi ve Endüstri İlişkileri Bölümü’nden almıştır. Özgür, evli ve 2 çocuk annesidir.


Sürdürülebilirlikte İK'nın ayak izleri
Prof. Dr. Zuhal Baltaş
Baltaş Grubu Kurucu Ortağı

Prof. Dr. Zuhal Baltaş, İstanbul Üniversitesi’ndeki otuz beş yıllık akademik hayatını, insanın kendini gerçekleştirmesine imkan veren anlam duygusu ve tam iyilik hali “well-being” üzerine yoğunlaştırdı. 1976’dan bu yana farklı yıllarda; Westminster Hastanesi’nde, Londra Üniversitesi St. George Tıp Fakültesi’nde ve Londra UCL’de misafir öğretim üyesi olarak bulundu. Türkiye’de sağlık psikolojisinin ilk koruyucu ve geliştirici sağlık uygulamalarını stres ve stresle başaçıkma çalışmalarıyla başlattı. Uygulamalı psikoloji alanındaki çalışmaları, sağlık psikolojisini ve örgütsel psikolojiyi kapsadı.

1986 yılında, Stres ve Başaçıkma Yolları ve 1991 yılında Bedenin Dili gibi yeni yaklaşımları tanıtan kitapları Türk okurlarla buluşan Baltaş’ın, davranış bilimi ile iş yaşamına yön veren makaleleri, sağlık ve iş hayatı alanında çeşitli kitaplarda yer alan on yedi kitap bölümü ve on dört kitabı vardır.

Prof. Dr. Zuhal Baltaş; kurumların yönetim felsefesini hayata taşıyan insan ve değişim projeleri üzerine çalışmaktadır. Türk kültürüyle harmanlanmış, bilimsel temelli, özgün çözümler sunan ve beş uluslararası kurumun temsilcisi olan Baltaş Grubu şirketlerinin kurucu ortağıdır.

Uygulamalı psikoloji doçenti (1989) ve Halk Sağlığı profesörü (1996) olan Baltaş, sağlık psikolojisi ve örgüt psikolojisi alanındaki derneklerin üyesidir ve bu derneklerin bazılarında aktif olarak görev yapmaktadır. Avrupa Sağlık Psikolojisi Topluluğu’nun (EHPS) Türkiye delegesidir. Mesleki derneklerin yanı sıra, girişimcileri destekleyen Endeavor Türkiye danışma kurulu üyesi ve TOBB İstanbul Kadın Girişimciler Kurulu üyesidir.

Prof. Dr. Acar Baltaş ile evli ve iki çocuk annesidir.


Veri ile yönetmek: Hemen şimdi
Can Doğu
QlikView Türkiye Satış & İş Ortağı Yöneticisi

2009 yılından bu yana İş zekası alanında QlikView ürünü ile ilgili farklı departman ve pozisyonlarda görev almış olup, şu an halen QlikView'in Türkiye satış süreçleri ve İş ortağı ağını geliştirmekle ilgili faaliyetlerini yürütmektedir.

Lisans öğrenimini Hacettepe Üniversitesi’nde tamamlamış olup, şu an Bilgi Üniversitesi’nde MBA dalında yüksek lisans eğitimine devam etmektedir.


Veri ile yönetmek: Hemen şimdi
Emre Çabuk
QlikView Türkiye Danışmanlık ve Destek Direktörü / CTO

2007’den beri QlikView Türkiye bünyesinde görev yapan Çabuk, kariyerine 2004 yılında LİKOM Yazılım’da ERP Uzmanı & Proje Yöneticisi olarak başladı.

2006 – 2007 yıllarında QAD Türkiye bünyesinde ERP Uzmanı olarak görev yapan Çabuk, Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü mezunudur.

QlikView Türkiye’nin bu zamana kadarki, aralarında TEB, İş Bankası, Ziraat Bankası, Türk Telekom, YKB, THY, Multinet , TT Net, Anadolu Sigorta gibi firmaların da bulunduğu 300’e yakın referansının tamamında satış öncesi destek, POC çalışması, optimum mimarinin kurulması, eğitim, teknik destek, danışmanlık, performans çalışmaları ve proje yönetimi gibi farklı alanlarda yol gösterici olarak görevini sürdürmektedir.



-
Dr. Nilsen Altıntaş
TEB İnsan Kaynakları ve İnovasyondan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı

Nilsen Altıntaş İnsan Kaynakları alanında diğer kurumlara örnek olan bir çok yeniliğe, ilklere imza atmış bir yöneticidir. Özellikle İnsan Kaynakları liderliğinde, kurum içi ve dışı tüm paydaşları içine alacak şekilde yarattığı İnovasyon ve Girişimcilik Yönetimi sadece ulusal değil uluslararası platformlarda da en iyi uygulama örneklerinden biri olarak gösterilmektedir.

Kurum İçi Girişimcilik projesi de son dönemde uygulamaya geçirdiği ilklerden biridir.

Kendisi İnovasyon, Girişimcilik ve İnsan Kaynakları konularında düzenlenmiş pek çok konferans ve seminere konuşmacı olarak davet edilmekte olup bunun yanı sıra, bilgi ve deneyimlerini sözlü ve yazılı basında da zaman zaman paylaşmaktadır.

Nilsen Altıntaş 2005 yılından itibaren Türk Ekonomi Bankasında İnsan Kaynakları ve İnovasyondan sorumlu Genel Müdür Yardımcısı olarak görev yapmaktadır.

2002-2005 yılları arasında, kurucusu olduğu, eğitim ve danışmanlık hizmetleri veren Innovative HR’ın faaliyetleri kapsamında İnsan Kaynakları ve yönetim danışmanlığı yapmıştır. 1995-2002 yılları arasında Eczacıbaşı Holding A.Ş’de İnsan Kaynakları ve Kurumsal İletişim Koordinatörü olarak çalışmıştır. STFA Holding A.Ş’de, 1989-1995 yıllarında İnsan Kaynakları Koordinatörü, 1987-1989 yıllarında Yatırımlar ve Ekonomik Araştırmalar Müdürü olarak görev yapan Nilsen Altıntaş, 1977-1987 yıllarında ise TÜBİTAK–Marmara Araştırma Enstitüsünde Araştırma Uzmanı ve Başuzmanı olarak bulunmuştur.

Boğaziçi Üniversitesi Kimya Mühendisliği Bölümü’nden lisans ve lisans üstü diplomaları olan Nilsen Altıntaş, doktora çalışmalarını, İstanbul Teknik Üniversitesi ve Danimarka - Kopenhag Üniversitesinde tamamlamış ve 1987 yılında da Doçent olmuştur.

Nilsen Altıntaş evli ve iki çocuk annesidir.


Çoklu ülke yönetiminde teknoloji destekli etkin ve pratik İK Gelişim Programımız
Rengin Onay
Coca-Cola İçecek Grup İnsan Kaynakları Direktörü

Mayıs 2012 itibariyle Coca-Cola İçecek Grup İnsan Kaynakları Direktörü görevini sürdürmekte olan Rengin Onay, kariyer hayatına 1986’da The Shell Company of Turkey Limited’de İnsan Kaynakları fonksiyonunda başlamış, çeşitli görevlerde bulunduktan sonra 1995 yılında Halkla İlişkiler Müdürlüğü’ne atanmıştır.

1999 yılında The Coca-Cola Company, Avrasya Bölümü’nde Eğitim ve Gelişim Müdürü olarak çalışmaya başlamış olan Onay, daha sonra sırasıyla Türkiye Bölgesi İnsan Kaynakları Müdürlüğü, 36 ülkeden sorumlu Avrasya Bölümü İnsan Kaynakları Direktörü görevlerini yürütmüştür. Nisan 2007’de Vodafone Türkiye’ye katılarak İnsan Kaynakları ve Emlak Yatırımları Genel Müdür Yardımcılığı görevini üstlenmiştir. Bu görevin yanı sıra Vodafone Türkiye Vakfı Başkanlığı görevini eş zamanlı yürütmüştür.

Onay, Ekim 2010’da tekrar The Coca-Cola Company’ye katılmış, Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya İş Birimi ile 92 ülke yönetiminden sorumlu Avrasya ve Afrika Grup Ofisi İnsan Kaynakları Direktörlüğü görevini üstlenmiştir. Onay, Coca-Cola Hayata Arti Vakfı ve Özel Sektör Gönüllüleri Derneği Yönetim Kurulu, Türkiye Ortak İdealler Derneği’nin kurucu Yönetim Kurulu ve Women Corporate Directors (WCD) Turkey Chapter üyesidir. Ayrıca, 2011- 2013 yılları arasında YASED’in Çalışma ve Eğitim Grubu’nun başkanlığını yürütmüştür.

Marmara Üniversitesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Fakültesi mezunu olan Onay’ın Londra, Kingston Business School Personel Yönetimi diploması vardır.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.