Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Dünyanın ajandası ‘zirvede’ yazılacak

21 Ocak 2016 Perşembe::

100'den fazla ülkeden 2500 kişi simülasyonla sağınmacı krizini anlayacak, teknolojiden küresel ısınmaya, düşen büyümeden eşitsizliklere kadar birçok ekonomi problemini masaya yatıracak...

Yazı Boyutu : A A A A

Dünyanın zirvesi, Davos'ta toplanıyor. Türkiye'yi Başbakan Davutoğlu'nun temsil edeceği foruma, 100'den fazla ülkeden 2 bin 500'ün üzerinde siyasetçi ve iş dünyasının liderleri katılacak. Sığınmacı krizinden iklim değişikliğine ve küresel eşitsizliğe pek çok sorunun ele alınacağı Dünya Ekonomi Forumu, dün başladı. İsviçre'nin Davos kasabasında başlayan forum kapsamında Davutoğlu bugün, 'Türkiye'nin Küresel Rolü' başlıklı bir konuşma yapacak. Başbakan Davutoğlu'na, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek ve Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu eşlik edecek. "Dördüncü Sanayi Devrimi" başlığı altında sığınmacı krizinden iklim değişikliğine, eşitsizlikten teknoloji ve ekonomiye dair pek çok küresel sorununun ele alınacağı foruma Suriye'deki sığınmacı krizi damga vuracak.

SİMÜLATÖRLE SIĞINMACILAR
Her yıl çeşitli protestolarla "elitist" olmakla eleştirilen zirvede, bu yıl Avrupa gündemine damgasını vuran sığınmacı krizinin ve sığınmacıların yaşadığı zor şartların daha iyi anlaşılabilmesi için bir simülasyon odası hazırlandı. Katılımcıların bu sığınmacı simülasyon odasında şartları tecrübe ederek "empati" kurması amaçlanıyor. Siyaset ve iş dünyası liderlerinin yanı sıra sivil toplum örgütü temsilcileri, kanaat önderleri, bilim adamları ve dini temsilcilerin bir araya geleceği toplantılar sırasında liderlerin, ikili görüşmelerde de bulunması bekleniyor.

BAŞKANLARDAN AKTÖRLERE
Dört gün sürecek zirveye ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden, ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, İngiltere Başbakanı David Cameron, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras, Kanada Başbakanı Justin Trudeau, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, İran Dışişleri Bakanı Cevad Zarif, Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Ban Ki-mun'un yanı sıra ABD'li aktörler Leonardo DiCaprio ve Kevin Spacey gibi isimler de katılacak.

Göbeklitepe Davos'ta

Dünyanın en eski tapınak merkezi kabul edilen ve Davos'ta tanıtılacak olan Göbeklitepe'nin, gelecekte Türk turizmine önemli katkı yapması bekleniyor. İlk defa 1963'te İstanbul ve Chicago üniversitelerinden araştırmacılar tarafından fark edilen merkezde çalışmalar hala devam ediyor. Göbeklitepe'de neolitik döneme ait yabani hayvan figürlü 'T' biçimli dikili taşlar, 8-30 metre çapında dairesel ve diktörtgen şekilli dünyanın en eski tapınak kalıntıları, çok sayıda yabani hayvan figürü, insan heykelleri, dikili taşlar ve yaklaşık 12 bin yıl öncesine ait olduğu belirtilen 65 santimetrelik insan heykeli gibi eserler bulunuyor. UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesi'ne alınan Göbeklitepe için Davos'ta 'Kültür Mirasını Korumak' temalı yemek de düzenlenecek. Göbeklitepe ayrıca oturumların düzenlendiği Kongre Sarayı'nda da anlatılacak.

Anahtar Kelimeler: davos, ,

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.