Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | İş Yönetimi
Print Al

İş kaybedene 2. şans var mı?

10 Ocak 2015 Cumartesi::

Bir şirketin en kritik noktası neresi? Hata yaparak işini kaybeden liderin ikinci şansı var mı? Kariyer yönetiminde liderlere neler tavsiye edilebilir? ABD'li pazarlama uzmanı Trout'un çarpıcı açıklamaları...

Yazı Boyutu : A A A A

Gözde Yeniova / Ekonomist

ABD’nin önde gelen pazarlama uzmanlarından Jack Trout, Trout&Partners danışmanlık şirketinin de kurucusu. ‘Konumlandırma’ teorisini bulan ve bu konuda öncülük yapanlardan biri olan Jack Trout, aynı şekilde ‘pazarlama savaşı’ teorisinin de öncülüğünü yapıyor.

ÇALIŞMALARIN TEMELİNDE NE VAR?
13 ülkede faaliyet gösteren danışmanlık şirketi; AT&T, IBM, Burger King, Merrill Lynch, Xerox, Merck, Lotus, Ericsson, Tetra Pak, Repsol, Hewlett-Packard, Procter & Gamble, Southwest Airlines gibi şirketlere hizmet veriyor. Trout, son dönemde Amerika’yı daha iyi pazarlamak için Dışişleri Bakanlığı için de danışmanlık yapıyor.

Jack Trout’un çalışmalarında, basitliğe duyulan ihtiyaç, temeli oluşturuyor. Trout’un son kitabı ‘Pazarlamanın Aşikar Olan Sırları’nda, “Tüm güçlü fikirler akla mantığa sığan, basit ve aşikar fikirlerdir. Bunlar müşterilerinizin ve müşteri adaylarınızın zihinlerinde patlayıp durur” diyerek yine basit fikirlere dikkat çekiyor.

Pazarlama dünyasına yönelik yeni trendleri ve şirketlerin bu alanda neler yapması gerektiğini konuştuğumuz Jack Trout’un sorularımıza verdiği yanıtlar şöyle:

- Yöneticilere şirketlerindeki pozisyonlarını nasıl alabileceklerine yönelik ipuçları verebilir misiniz?
Şirkette yönetici olarak kendini konumlama bir ürünü konumlayamaya benziyor. Sizi belirgin kılan özelliklerinizi somutlaştırarak bunun ne olduğunu ortaya çıkarmayı denemeli ve buna odaklanmalısınız. Stratejik lider misiniz yoksa natürel bir lider mi? Ya da detay eğilimli misiniz? Yoksa satış tarafında mı iyisiniz? Bunu belirleyebilirseniz, bu niteliğiniz etrafında bir şöhret inşa edebilirsiniz.

- Bugünkü liderlere kariyer yönetimi alanında hangi tavsiyeleri verirsiniz?
Yöneticiler rekabete odaklanmak zorunda. Güçte ve atılım yapmakta zayıflıktan kaçınmaları gerekiyor. Bugünün dünyasında, eğer hata yapıp işinizi kaybederseniz, onu geri alamazsınız.

- Şirketler ve yöneticiler için 2015 yılında ne gibi sorunlar bekliyorsunuz?
Gerçek olarak geleceği görmek zor, bu nedenle 2015 yılı hakkında konuşmaktan sakınıyorum. Ancak global ekonominin bugüne benzeyen ve 2014’e benzer bir seyirde devam edeceğini bekleyebilirsiniz.

- 2015 yılında pazarlama dünyasında yeni trendler neler olacak?
2015 yılında rekabet daha da fazla görülecek, bu nedenle işte ne yaptığınızla ilgili daha akıllı olmasınız. Ayrıca beklentilere ve müşterilere daha iyi ulaşmak için daha fazla efor sarf edileceği bir dönem olacak.

- Dijital pazarlama bir trend olarak giderek yaygınlaşıyor. Sizce şirketlerin dijital pazarlama stratejisi olması ne kadar önemli?
Bir şirketin dijital pazarlama stratejisi, deneyimleri doğrultusunda devam eden iş ile beraber yürütülmeli. Ama burada hala kritik olan, dijital da dahil olmak üzere bütün medya pazarlamasını içererek şekilde uyguladığınız farklılaşan stratejinizin birlikte büyümesini sağlamak. Bu konu oldukça önemli.

- Sizce inovasyon nedir, sizin inovasyon tanımınız nedir?
İnovasyon, yeni fikirler ve yeni ürünlerle heyecan verici kategoriler oluşturmaktır. Bu oluşturduğunuz heyecan verici kategoriler de aynı zamanda büyümeyi sağlamalıdır.

- 21. yüzyılda bir şirketin hayatta kalmasında inovasyon ne kadar önemli ve kritik?
Rekabetçi bu dünyada, inovasyon nasıl ayakta kaldığın ve gelirlerini artırdığındır. Aynı zamanda bulunduğunuz pazarda bu inovasyonlar kritiktir. Pazarlama ve inovasyon, iş stratejisini yürütmeye güç katmalıdır.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.