Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

2015’te Yeni Bir İşe Girmek İçin İhtiyacınız Olan 10 Yetkinlik!

26 Aralık 2014 Cuma::

2015’te gireceğiniz bir iş görüşmesini alabilmek için en çok hangi yetkinliklere ihtiyacınız olacak? Mülakatta sizi diğerlerinden farklılaştıran şeyler neler olacak? Hangi yetkinliklerinize yatırım yapmalı, hangilerini ön plana çıkarmalısınız?

Yazı Boyutu : A A A A

Her sene yeni fırsatlarıyla geliyor. Kimimiz yıllardır hayalini kurduğumuz şirkette çalışmaya başlayacak, kimimiz tırnağımızla kaza kaza geldiğimiz noktada, sonunda o terfiyi aldığımızı öğreneceğiz. Kimimiz yerinde sayacak, kimimiz beklenenden çok daha hızlı zıplayacak. Peki 2015’te gireceğiniz bir iş görüşmesini alabilmek için en çok hangi yetkinliklere ihtiyacınız olacak? Mülakatta sizi diğerlerinden farklılaştıran şeyler neler olacak? Hangi yetkinliklerinize yatırım yapmalı, hangilerini ön plana çıkarmalısınız? İşte The National Association of Colleges and Employers kuruluşunun Ağustos’tan Ocak’a kadar şirketlerin departman ve insan kaynakları yöneticileriyle yaptığı detaylı bir araştırmaya göre, 2015’te bir işe yerleşmek için en çok ihtiyacınız olan 10 yetkinlik:

1. Takım Çalışmasına Entegre Olma:

Her şirketin, yeni çalışanlar dahil olmadan önce de devam eden ve sonuçlar üreten takımları var. Yeni adayların takımların yapısını bozmadan bu mevcut takımlara dahil olma yeteneği ön plana çıkacak. Şirketlerin istediği, yeni adayların ahengi bozmadan takıma eklemlenerek sinerji oluşturmaya başlaması.

2. İnisiyatif Alarak Problem Çözme:

2015’te her şirket kendi küçük liderlerini oluşturma derdinde olacak. Yani inisiyatif alıp ilerleyen, işi sonuca bağlayan ve problem çözenler bu yetkinliklerinin karşılığını çok kolay alacaklar. 2015, pasif ve karar alamayan, adım atamayan çalışanların yılı olmayacak. (hangi yıl onların yılıydı ki zaten?)

3. Şirket içi / dışı İkili İletişim:

İkili iletişim konusunda güçlü adaylar her devrin istisnasız favorisiydi, 2015’te de aynısı olacak. Bu sefer sadece şirket içi iletişim değil, şirketin işine yarayabilecek dış kontaktlarla da iletişim ön plana çıkacak.

4. Plan Yapma / Önceliklendirme:

Yoğun iş yükünün arasında işlerini öncelendirerek planlayan ve önemliden önemsize hızla iş bitiren çalışanlar ön planda olacak.

5. Bilgiye Ulaşma / İşleme:

Bilgiye sadece ulaşmak değil, onu analiz edip, işleyip yorumlamak da önemli yetkinlikler arasında. Şirketlerin aradığı aday bilgiye nasıl ulaşacağını bilmeli ve onu şirketin faydasına olacak şekilde yorumlamalı.

6. Analiz Yeteneği:

Teknoloji geliştikçe şirketler sürekli data akan dev hub’lar haline geliyor. İşin kötüsü, bu datayı anlamlandıran yetkinliğe sahip çalışan çok az. 2015’te bu datayı analiz edebilen çalışanlar dikkatleri üzerine çekecekler.

7. Teknik Bilgi:

Beşeri yetkinlikler dışında teknik yetkinlikler de bir işin iyi yapılabilmesi için zaruri. İşinizin ihtiyacı olan, hatta daha fazla teknik bilgiye sahip olmanız yararınıza.

8. Bilgisayar Bilgisi:

Bu basit anlamıyla Office programları değil, şirketinizin işine yarayacak güncel uygulamalar, programlar belki web yazılımları. Bu konuda hanenize hangi artıyı koyarsanız koyun, önünüz açık.

9. Satış Becerisi ve Diğerlerini Etkileme:

En alakasız departmanların bile, bir Üretim Elemanının bile her şeyden önce iyi bir satışçı olması gerekiyor. 2015 bunun gittikçe anlaşıldığı bir yıl olacak. İyi satış yapmanın temeli de diğerlerini etkileme becerisi olacak.

10. Raporlama Yapabilme:

Bir işe başladınız, geliştirdiniz ve bitirdiniz. Peki aldığınız dersler? Sonuçlar? Gelişim alanları? 2015, yaptığı işi raporlayabilen, çıktısı kağıda dökebilen ve dersler oluşturabilen kişiler için fırsatlarla dolu bir yıl olacak.

İşte, 2015’in sizin açınızdan başarılı geçmesi için sizde olması gereken yetkinlikler bunlar. Peki hangisi var, hangisini geliştireceksiniz? Yorum kısmı aşağıda, fikirlerinizi merakla bekliyoruz!
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.