Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

İnterspor, Barcelona’nın Lisanslı Top Üreticisi Oldu

26 Mart 2013 Salı::

Fikri Aydın, Selim Benyeş ve Ari Meşulam’ın kurdukları İnterspor Dış Ticaret A.Ş. yılda ‘1 milyon top ve 100 bin koşu bandı’ satıyor. Barcelona’nın lisanslı top üretimini de yaptıklarını anlatan Aydın, geçen yıl taraftar toplarında Barcelona’nın Trabzonspor’u geçtiğini söylüyor.

Yazı Boyutu : A A A A

TÜRKİYE’nin girişimcileri küresel üretim olanaklarını kullanarak, yepyeni iş modelleri geliştiriyor. Fikri Aydın, Selim Benyeş ve Ari Meşulam’ın 1992’de kurduğu İnterspor Dış Ticaret A.Ş., Çin ve Tayvan’da koşu bantları ve kondisyon cihazları ürettirip hem Türkiye’de satıyor hem de ihracat yapıyor. Firma, K. Irak ve S. Arabistan’da anahtar teslimi fitness zincirleri kurmaya da başladı. Yılda 1 milyona yakın top ve 100 bine yakın koşu bandı satan İnterspor, Barcelona’nın lisanslı top üreticisi de oldu. Fikri Aydın, yılda 250 bini bulan lisanslı taraftar topları satışında ilginç bir gelişmeden bahsediyor sıralamada geçen yıl Barcelona’nın Trabzonspor’u geçtiğini söylüyor. Fikri Aydın şöyle anlatıyor ilginç iş modelini konuşuyor:

TOP’LA BAŞLADIK
Adanalıyız. Babam Mustafa Aydın çiftçiydi. Kardeşimle İstanbul’a okumak için geldik. Ben okulu bitirdikten sonra bir ithalat şirketinde çalıştım. Okul arkadaşım Selim 1992’de ’Gel spor malzemeleri ithal edelim Sirkeci piyasasına satalım’ dedi. Ürünleri ithal edip Sirkeci’de toptancılara satmaya başladık. Bir süre sonra Selim’in dayısının oğlu Ari’yi de ortak aldık. İlk ithalatımız top, el ve göğüs yayları, raketler, tenis topları, atlama ipleriydi. Pakistan’dan çok top ithal ettik. 1990’larda zincir marketlere ve bavul ticaretine (Laleli) çok ürün verdik. Sonra Voit’in lisansörü olduk. Şimdi; Dynamic, Goodman, V-Fit, Adidas Martial Arts, Diesel Fitness, Profitness, Startrac gibi markalarımızla da farklı kitlelere hitap ediyoruz. 170 kişilik istihdamımız var ve ciromuz 2012’de 85 milyon TL oldu. Bu yıl 100 milyon lirayı aşacağız. Voit lisanıyla öne çıkıyoruz. Ürünlerimiz Bosch mağazalarında satılıyor.

ANADOLU ÖNE ÇIKIYOR
Son yıllarda İstanbul, Ankara ve İzmir gibi kentler dışında Diyarbakır, Muş, Kayseri, Niğde hiç fark etmiyor çok hızlı bir pazar büyümesi yaşıyoruz. Her yerde spor salonları açılıyor. İhracatımız da hızla yükseliyor. Suudi Arabistan’a, Irak’a, Azerbaycan’a, Gürcistan’a,Kazakistan’a ihracat yapıyoruz. Erbil’de bayimiz var. Geçen yıl Kuzey Irak’a 1.5 milyon liralık ürün sattık. Bu yıl 3 milyon lira bekliyoruz. Erbil’de de spor salonları hızla yayılıyor. Suudi Arabistan’da ise 8 spor salonunun kurulumunu yaptık. Bir projenin değeri 160 bin dolar civarındaydı. Bu ülkedeki temsilcimiz şimdi ikinci etaba başlıyor. Ayrıca; Yunanistan, Bulgaristan, Romanya ve Güney Kıbrıs’ta mağazaları olan bir zincir için de tüm koşu bantlarını biz tedarik edeceğiz.

Türkiye’de koşu bandı satışları yıllık 200-250 bin adetler arasında değişiyor. Son 5 yılda koşu bantlarının fiyatları yüzde 50 ucuzladı ve bu pazar da hızlı büyüyor. Biz yılda 100 bine yakın koşu bandı satıyoruz. Yani pazarın yüzde 50’sine hitap ediyoruz. Bu yıl 150 bin satacağız. Yeni ürünler artık teknoloji ağırlıklı. Mesela ipad ekranı, koşu bandı ekranı olabiliyor. Hızı, mesafeyi, kaloriyi, oradan takip edip kaydediyorsunuz ve kişisel gelişiminizi izliyorsunuz.

Trabzonsporlular bu işe el atsın
İNTERSPOR Dış ticaret A.Ş. Genel Müdürü Fikri Aydın, Barcelona toplarının Türkiye’deki satışının Trabzonspor toplarını geçmesine çok üzüldüklerini belirtiyor ve şöyle konuşuyor: “Ben de bir Adanalı olarak, Adanademirsporluyum. Ne yazık ki taraftar kendi kulübüne yeteri kadar mali destek vermiyor. Diğer Anadolu kulüplerinin topları neredeyse hiç satmıyor. Ama en azında 4 büyükler sıralamasında Trabzonsporun yerinin korunması lazım.”

Kaynak: Hürriyet , Link : www.hurriyet.com.tr

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.