Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Türkiye büyümede Avrupa ve ABD’yi geçecek

21 Mart 2013 Perşembe::

Dünya Bankası Türkiye Ülke Ofisi Direktörü Martin Raiser, ''2013 yılında GSYİH'de yüzde 4'lük bir artış bekliyoruz. Türkiye büyümede AB ve ABD’yi geride bırakacak'' dedi.

Yazı Boyutu : A A A A

Dünya Bankası Türkiye Direktörü Martin Raiser, Güney Kıbrıs’taki sorunların küresel ekonomiyi etkileyeceğini ancak Türkiye için 2013’de yüzde 4’lük bir büyüme hedeflediklerini açıkladı.

Dünya Bankası daha önce de Türkiye’nin bu yıl yüzde 4 büyüyeceğini tahmin etmişti.

YÜZDE 4 BÜYÜYECEK

Türkiye'nin ekonomisi için beklentilerini anlatan Raiser, ''2013 yılında GSYİH'de yüzde 4'lük bir artış bekliyoruz. Dış sermaye açığında düşüş olacağını düşünüyoruz. Enflasyon hedefi de yüzde 5 ile 7 arasında tutulacaktır diye umuyoruz. Baktığımız zaman yüzde 4'lük yüzde 5'lik bir büyüme geliştirdiğini söyleyebiliriz faiz açıklarıyla birlikte. Yüzde 5'lik bir marjla devam ediyor'' dedi.

Raiser, Amerika'nın yüzde 2 büyüdüğü bir dönemde Türkiye'nin yaklaşık yüzde 4 büyümeyi yakalaması halinde ABD ve Avrupa'dan çok daha iyi bir noktada olacağını aktardı.

GÜNEY KIBRIS ETKİSİ OLACAK

Raiser Türkiye ekonomisi için de bu beklentiyi koruduklarını belirterek, ''Geçen yılın ikinci yarısı hem dünya ekonomisi hem de Türkiye ekonomisi için zorlu geçmişti. Küresel ekonomiye bakınca Kıbrıs'taki olayları görüyoruz. Devam etmekte olan zorlu bir durum var. ABD ekonomisinin de nasıl bir performans göstereceğini bilmiyoruz. Ancak bu krizin belirli etkileri olacaktır. Yine de bir orta düzeyde gelecek için iyimser olmaya devam edeceğiz'' diye konuştu.

Bu yıl gelişmekte olan piyasaların büyümeye devam edeceğini belirten Raiser, ''Bu ülkelerin ekonomik payları artacak'' dedi.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.