Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Avrupa’nın üretim üssü olacak

18 Mart 2013 Pazartesi::

Deloitte’un raporuna göre, önümüzdeki beş yıl içerisinde Türkiye üretim sektörü, Avrupa’da Almanya’nın arkasından ikinci sıraya yerleşecek.

Yazı Boyutu : A A A A

Deloitte’un, Amerika Birleşik Devletleri Rekabet Konseyi işbirliğiyle hazırladığı “Küresel Üretim Rekabet Gücü İndeksi 2013” raporu yayınlandı.

2013 Rekabet Gücü sıralamasında Türkiye, Fransa ve İtalya gibi ülkeleri geride bırakarak 20’nci sıraya oturdu.

Türkiye’nin, beş yıl içerisinde İngiltere, Polonya ve Çek Cumhuriyeti’ni geride bırakarak dünya sıralamasında 16’ncı sıraya yükselmesi hatta Avrupa’da ikinci sıraya yerleşmesi bekleniyor.

Deloitte Türkiye Üretim Endüstri Lideri Zere Gaye Şentürk, “Türkiye, Avrupa ve dünyanın yükselen yıldızı… Her geçen yıl rekabet gücünü de arttırıyor. Beş yıl içinde Avrupa’da Almanya’dan sonra en rekabetçi ikinci üretim üssü olacağız ki bu çok önemli fırsatlara işaret ediyor” dedi.

Şentürk, bu konuma eğitimli ve nitelikli işgücündeki artış, üniversite sanayi işbirlikleri, başta e-devlet gibi verimliliği arttıran teknolojik altyapılara yapılan yatırımlar, Türk bankacılık sisteminin inovatif dinamizmi ve sanayiye olan desteği, yenilenen Türk Ticaret Kanunu ve Vergi Kanunlarındaki düzenlemeler, Yatırım teşviklerinin etkili planlanması, enerji yatırımlarının üretim maliyetlerine olumlu katkısı gibi başlıkların katkısıyla yükselinebileceğini söyledi.

ÇİN REKABETTE BİR NUMARA

Küresel bazda en büyük rekabet gücüne sahip ülkelerin belirlendiği indekse göre Çin, 2010 yılında olduğu gibi ilk sırada yer alıyor. Bu sırasını 2018 yılında da koruması beklenen Çin’in ardından ise ilk 10’da 5’i gelişmiş (Almanya, ABD, G. Kore, Kanada, Japonya), 4’ü ise gelişmekte olan ülkeler (Hindistan, Tayvan, Brezilya, Singapur) bulunuyor.

REKABETİ BELİRLEYEN 10 UNSUR

Ülkelerin rekabet güçlerini hangi parametrelere göre oluşturduğunu inceleyen rapora göre, nitelikli işgücüne dayalı inovasyon, rekabet gücünü belirleyen en önemli unsur. Diğer rekabet parametreleri ise sırasıyla; ekonomik, ticari, finansal ve vergi sistemi, işgücü ve hammaddenin fiyatı ve arzı, tedarikçi ağı, yasa düzenleyici sistem, fiziki altyapı, enerji maliyeti ve politikaları, iç pazar büyüklüğü, sağlık sistemi ve üretim ve inovasyona yapılan devlet yatırımları…
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.