Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Şahenk’in adını sanata verdiler

11 Şubat 2013 Pazartesi::

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, İsviçre’de mezun olduğu lisenin sanat merkezinin yapımına katkıda bulundu. ‘Ferit Şahenk Fine Arts’ adı verilen merkez 6 milyon İsviçre frangına mal oldu

Yazı Boyutu : A A A A

Yurtiçinde yiyecek içecek sektörüne yaptığı büyük yatırımlarla adından söz ettiren Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk’in yurtdışında ise bambaşka bir gündemi var. Özellikle İsviçre’de bugünlerde Ferit Şahenk denilince vefa ve sanatseverlik akla geliyor.

11 Mayıs’ta açılıyor
İsviçre’deki ünlü Amerikan Okulu The Tasis School’un mezunlarından Ferit Şahenk okulunda yapılan devasa sanat merkezinin yapımına katkıda bulundu. ‘Ferit Şahenk Fine Arts Center’ adı verilen sanat merkezi 6 milyon İsviçre frangına mal oldu. Şahenk, sanat merkezinin yapımına 3 milyon İsviçre frangıyla katkıda bulundu.
İçinde resim, fotoğraf, seramik, heykel atölyelerinin bulunduğu sanat merkezinde genç sanatçıların resimlerini sergileyeceği galeriler de yapıldı. Galeriye, Ferit Şahenk’in de ders aldığı okulun efsanevi sanat hocası Horst Dürrschmidt’in adı verildi. Horst Dürrschmidt 35 yıl boyunca ders verdiği okulda öğrenim görmüş birçok sanatçının hayatına etki yapmış bir isim.
The Tasis School’un bünyesinde kurulan Ferit Şahenk Sanat Merkezi, 11 Mayıs’ta açılacak. Okulun resmi web sitesinde açılışa ilişkin duyuru yapılırken, “Lütfen bu tarihi ajandanıza not edin” uyarısı da yapılmış. Bu uyarıyı dikkate alıp mayısın ikinci hafta sonunu ajandasında şimdiden işaretleyenlerin başında Ferit Şahenk’in geldiğini tahmin etmek zor değil.
Sanatı destekleyen işadamlarından biri olan Ferit Şahenk’in yönetim kurulu başkanı olduğu Doğuş Holding, dünyanın en büyük hilye-i şerif ve tespih sergisine sponsor olmuştu. Serginin geçen hafta gerçekleştirilen kapanış töreni iş, siyaset ve sanat camialarından pek çok önemli ismi buluşturmuştu. Türkiye’nin önemli çağdaş hat koleksiyoncularından Mehmet Çebi’nin koleksiyonundan hazırlanan “Aşk-ı Nebi ve Zikir Taneleri” aldı serginin İstanbul’dan sonraki durağı ise Londra olacak.


Lise arkadaşlarını Türkiye’de ağırladı

Doğuş Holding Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Şahenk, liseden mezun olmasının üzerinden 30 yıla yakın zaman geçmesine karşın okuluyla ve arkadaşlarıyla bağını hala sıkı tutuyor. Bunun tek göstergesi ismini taşıyan sanat merkezi de değil. Okulun sitesinde Ferit Şahenk’in 80’li yıllarda mezun olan arkadaşları için düzenlediği Türkiye turu okulun tüm tarihinde yapılmış en başarılı organizasyon olarak nitelendiriliyor. 80’li yıllarda mezun olmuş 90 arkadaşını aileleriyle birlikte Türkiye’ye davet eden Ferit Şahenk ve eşi, konuklarını İstanbul ve Bodrum’da ağırlamış.

Şahenk DJ’lik yaptı

Sitede yer alan bilgilere göre içlerinde Kaliforniya’dan dahi gelen mezunların bulunduğu yaklaşık 250 kişilik grup için düzenlenen 80’ler retro partisinde Ferit Şahenk DJ’lik yapmış. Okulun sitesinde davetlilerin İstanbul ve Bodrum’da bol bol fotoğraf çektirip paylaştığı görülüyor.
Davetliler sitede Türkiye’yi kendilerine tanıtan Ferit Şahenk’e teşekkür ederken organizasyonun bugüne kadar katıldıkları en başarılı etkinlik olduğunun altını özellikle çizmişler. Bu başarıda Ferit Şahenk’in turizmci yanının etkisi görülüyor. Türkiye’de 1976 yılından bu yana turizme yatırım yapan Doğuş Grubu, bir süreden bu yana Avrupa’da da bu alanda dikkati çeken alımlara imza atıyor. Doğuş Grubu geçtiğimiz dönemde İtalya’nın Capri adasında, Avrupa jet-setinin tatil gözdelerinden biri olan Capri Palace’ın, Yunanistan’da da ülkenin en büyük marina zincirinin yüzde 51’ini almıştı.
Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.