Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

Telefon Kütüphanesi’ne En Çok Ziyaret Yine Erzurum’dan

30 Ekim 2012 Salı::

Türk Telekom’un Türkiye’ye Değer sosyal sorumluluk projeleri kapsamında hayata geçirdiği Telefon Kütüphanesi Türkiye’nin her yerindeki görme engellilere ulaşmaya devam ediyor. Telefon Kütüphanesi’nde Haziran ve Temmuz aylarında olduğu gibi Eylül ayında da en çok kitap dinleyen şehir Erzurum oldu.

Yazı Boyutu : A A A A

Türk Telekom ve Boğaziçi Üniversitesi Görme Engelliler Teknoloji ve Eğitim Laboratuvarı (GETEM) işbirliğiyle görme engellilerin bilgiye daha kolay erişimi için geliştirilen “Telefon Kütüphanesi” ilgi çekmeye devam ediyor. Telefon Kütüphanesi projesi hayata geçtiği günden itibaren 10 aylık sürede 213 bin 126 kez arandı. Bu sürede yaklaşık 1,8 milyon dakikadan fazla sesli kitap hizmeti veren Telefon Kütüphanesi’nin arandığı iller sıralamasında, İstanbul, Ankara, Erzurum, İzmir ve Bursa ilk 5’te yer aldı.

Görme engellilerin, Türkiye’nin her yerinden ev telefonları üzerinden ücretsiz olarak ulaşabildiği Telefon Kütüphanesi’nde en çok dinlenen eser ise Elif Şafak’ın AŞK isimli kitabı oldu.

Eylül ayında en çok Erzurum’dan arama yapıldı

Telefon Kütüphanesi, Eylül ayı içerisinde 128 bin 800 kez arandı. 3 bin 581 arama ile Erzurum en çok kitap dinleyen şehir oldu. Erzurum, Temmuz ve Ağustos ayında da en çok arama yapan il olmuştu. Anadolu illerinden Telefon Kütüphanesi’ne erişim rakamını sürekli yükselten Türk Telekom, projenin ana hedefi olan bilgiye erişimde bölgesel ve ekonomik eşitsizliği ortadan kaldırmaya destek vermek için Telefon Kütüphanesi’ni büyütmeye devam ediyor.,

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.