Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Karadağ’ın en büyük çelik fabrikası Türklerin oldu

20 Ekim 2012 Cumartesi::

Eski Yugoslavya’nın en önemli çelik fabrikalarından biri olan Karadağ’ın Nikşiç kentindeki ”Zeljezara Çelik”i 15 milyon avroya satın alan Tosyalı Holding, 5 yıl içerisinde fabrikaya 35 milyon euro yatırım yapacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Balkan ülkelerinde yaşanan ekonomik kriz, bu bölgelerde özellikle Türk yatırımcıları için önemli fırsatlar sunuyor. Eski Yugoslavya döneminden kalan ve yeni teknolojiyle donatılmadığı için atıl durumda kalan fabrikların özelleştirmeleri ise halen devam ediyor. Tosyalı Holding bünyesindeki Tosçelik, Balkanlar’ın en küçük ülkesi konumundaki Karadağ’ın Nikşiç kentinde bir süre önce ”Zeljezara Çelik” fabrikasını 15 milyon euroya satın aldı.

Fabrika yetkilileri, bugüne kadar hiç yatırım yapılmayan ve eski teknolojiye sahip fabrikada gerekli iyileştirme çalışmalarının devam ettiğini belirttiler. Çevre kirliliğine karşı fabrikanın bacalarının filtre sistemlerini çalışır hale getirdiklerini ve üretime başladıklarını ifade eden yetkililer, gerekli çalışmaları tamamlayana kadar büyük üretimlerin söz konusu olmayacağını kaydettiler.

Yetkililer, önümüzdeki 5 yıl içerisinde fabrikaya 35 milyon euroya yakın bir yatırımın yapılacağını belirterek, şu anda fabrikada 266 kişinin istihdam edildiğini ve bu sayıyı 550′ye yükseltmeyi hedeflediklerini dile getirdiler.

Fabrikayı ayağa kaldırmak için zamana ihtiyaçları olduğunu belirten yetkililer, 15 milyon avroya mal olan fabrikanın yatırımlar hariç bakımı için de en az bu kadar harcama yapılması gerektiğini söylediler.

Fabrika yetkilileri, Tosyalı Holding’in çelik sektöründe bölgesel bir güç olmayı hedeflediğini vurgulayarak, Karadağ’ı çelik alanında Avrupa’da önemli bir konuma getireceklerini vurguladılar.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.