Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Dünyanın jantı İnci’den gidecek

20 Ekim 2012 Cumartesi::

İnci Akü’nün 45 milyon euro’luk yatırımla kurduğu yeni jant fabrikasıyla 11.1 milyon adetlik üretim kapasitesine ulaşıldı. Grubun dört tesisteki çalışan sayısı 1.292 kişiyi buldu

Yazı Boyutu : A A A A

Dünyanın en büyük jant üreticisi Maxion Wheels grubuyla ortaklığının 20. yılını kutlayan İnci Holding, Hayes Lemmerz İnci’nin dördüncü fabrikasını da açtı. 45 milyon euro’ya malolan fabrikayla birlikte İnci Holding-Maxion Wheels ortaklığının yıllık üretim kapasitesi 11 milyon 100 bin adete ulaşacak.

HL Jantaş ve HL İnci Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Zaim, dünyanın önemli markalarına jant sağladıklarına değinirken, “Hayes Lemmerz ve Jantaş markalarımız Türkiye pazarında pazar lideri konumunda. Markamız Türkiye’de doğdu, uluslararası ortaklıkla güçlü bir dünya oyuncusu haline geldi. 2013 yılında tesiste üreteceğimiz 2 milyon alüminyum jantın yüzde 90’ı ihraç edilecek. 2014 yılına kadar 400 milyon dolar ciro ve 300 milyon dolar ihracat hedeflemekteyiz” dedi. Zaim, alüminyum jantta iki fabrikayla toplam 4 milyon adetlik kapasiteye ulaşacaklarını söylerken, yeni tesiste 200 kişiye istihdam sağladıklarını, dört tesiste toplam eleman sayısının 1292’ye yükseldiğini de anlattı.

İnci Holding Yönetim Kurulu Başkanı Meral İnci Zaim de açılan yeni fabrikayla jant konusundaki küresel ağırlıklarının daha da önemli bir boyuta ulaşacağını bildirdi.

‘Ortaklıktan memnunuz’

Maxion Wheels CEO’su Fred Bentley ise Türkiye’deki jant tesislerinin performansından çok memnun olduklarını, gösterilen performansın küresel başarı kriterlerine göre en üst düzeyde olduğunu söyledi. Yüksek performanslı üretim nedeniyle Maxion Grubu’nun son 10 yılda yaptığı en büyük yatırımların Turkiye’de gerçekleştirildiğini anlatan Bentley, Türk insanının performansından, yönetiminden ve İnci Holding’le olan 20 yıllık ortaklıklarından son derece memnun olduklarını da sözlerine ekledi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi’nde kurulan fabrika, İnci-Maxion Jant Grubu’nun dördüncü tesisi durumunda. Ortaklığın böylece ikisi çelik ve ikisi de alüminyum jant olmak üzere tesis sayısı 4’e yükseldi. Avrupa, Asya, ABD, Afrika, Japonya, Avustralya, Orta Doğu’ya ihracat yapan, önemli üreticilere jant gönderen ortaklık, geçen yıl 272 milyon dolarlık cirosunun 185 milyon dolarını ihracattan elde etti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.