Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Meksikalı dev banka Türkiye’de yatırım yapmak istiyor

18 Ekim 2012 Perşembe::

Meksika’nın önemli ekonomik aktörlerinden BBVA Bancomer, Türkiye’de yatırım planlıyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Şirketin yönetim kurulu üyesi Edvardo Arrangoiz Crespo, Türkiye’nin yatırım açısından fırsatlarla dolu bir ülke olduğunu belirterek, işbirliği yapmak istediklerini söyledi.

Her yıl ekonomik ve siyasi alanda etkin, yatırım fırsatlarıyla ön plana çıkan ülkeleri ziyaret ederek işbirliği imkanları araştıran BBVA Bancomer, 2012 hedefi olarak Türkiye’yi seçti. Meksika’nın Ankara Büyükelçisi Jaime Enrique İnocencio Garcia Amaral’ın da aralarında bulunduğu BBVA Bancomer Heyeti, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’ı ziyaret etti. Çağlayan ziyarette yaptığı konuşmada, Bancomer heyetinde tekstilden madenciliğe kadar önemli iş adamlarının bulunduğuna dikkat çekti.

Bancomer’in Türkiye’nin küresel önemine binaen geldiğini vurgulayan Çağlayan, Türkiye’nin Latin Amerika, Amerika ve Meksika’ya ihracatın yüzde 48 arttığına dikkat çekti. Ekonomi Bakanı, Meksika’ya ithalatın yüzde 11 arttığını, 2 ülke arasındaki dış ticaret hacminin 661milyon dolara çıktığını bildirdi.

Edvardo Crespo da kuruluşları hakkında geniş bilgi verdi. 1 trilyon 600 milyar dolar gelire sahip olduklarını bildiren Bancomer’in yönetim kurulu üyesi, Türkiye ile benzerliklerini dile getirdi. Türkiye’nin Asya ile Avrupa arasında bir köprü vazifesi gördüğüne işaret eden Crespo, kendi ülkelerinde Türklere gösterecekleri sahillerinin olduğunu kaydetti.

Meksika bankacılık pazarın yüzde 30′una sahip olduklarını ifade eden Crespo, 2 binden fazla şubelerinin olduğunu açıkladı. Bu sebeple ekonomide ilgi çekici, iş fırsatlarıyla donanan turistik cazibesi olan ülke aradıklarını anlattı. Crespo, Türkiye’nin bu kriterlere uyduğunu dile getirdi ve Türkiye ile Meksika arasındaki ticareti desteklemek açısından İstanbul’dan Meksika’ya direk uçuşların olması gerektiğini vurguladı.

Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Edvardo Crespo, Türkiye’ye fırsat arama amaçlı geldiklerini belirterek, herhangi bir sektör tespit etmediklerini, her türlü alanı değerlendirmek istediklerini ifade etti. Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.