Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Katarlılar, hangi tekstil markasına ortak oldu?

12 Ekim 2012 Cuma::

Suudi NCB ile başlayan Arap bankaların perakende ilgisine QFIB de katıldı.

Yazı Boyutu : A A A A

Suudi NCB ile başlayan Arap bankaların perakende ilgisine QFIB de katıldı. Katarlı banka masaya oturduğu Aydın ailesinden English Home'un % 40'ını aldı

Türkiye'de son dönemde yatırımları adeta paratöner gibi üzerine çeken perakendeye Arap bankaları da katıldı. Türkiye'de arayışına giren Arap finans kurumları perakendeye odaklandı. Yılbaşından bu yana Suudi Arabistan'dan Kuveyt'e kadar bur çok ülkeden gelip sektöre yatırım yapan Körfez bankalarına Katarlı QFIB de eklendi. Doha merkezli Qatar First Investment Bank (QFIB), geçtiğimiz günlerde radarına aldığı Turgut Aydın Holding'in ev perakendesi zinciri English Home'a (EHM Mağazacılık Sanayi ve Ticaret A.Ş) ortak oldu.

Katarlı bankanın sahibi olduğu QF Turkey Investment, English Home'un yüzde 40'ını satın aldı. Türkiye genelinde 100'den fazla mağazası bulunan English Home'un patronu olan Aydın ailesi, Aydın Örme'nin de sahibi. Aydın ailesi, sağlıktaki zinciri Memorial Hastanesi'ne de Katarlı bankayı ortak etmişti. English Home'un KKTC, Arnavutluk, Ukrayna ve Azerbaycan'da da mağazası bulunuyor.

İlk adım suudi NCB'den

Perakendeye ilk gelen Arap bankası ise Suudi Arabistan'ın en büyüğü olan National Commercial Bank (NCB) oldu. Suudi NCB, Zamanpur ailesinin firması Silk&Cashmere'in yüzde 49'luk hissesini satın aldı. Suudi şirket bu alımı Dubai'deki kolu East MENA adlı fonu ile gerçekleştirdi. Türkiye ise NCB'yi ise ilk kez 2007'de duymuştu. 80 milyar dolarlık varlığı ile Arap dünyasının en büyük bankası olan NCB, 5 yıl önce Ülker ve Boydak ailesinin bankası Türkiye Finans Katılım'ın yüzde 60'ını 1 milyar 80 milyon dolara satın almıştı.

Investcorp, Damat'ın yüzde 30'unu aldı

Yatırım bankacılığı ile öne çıkan Bahreynli Investcorp, kısa bir süre önce Orka Group'un yüzde 30'unu satın almıştı. Türkiye'yi yakından tanıyan National Bank of Kuwait (NBK), 2007'de Turkish Bank'ın yüzde 40'ını alarak adım attı. Yudum Gıda, Dünya Göz Hastaneleri, Dem İlaç ve deniz ürünleri alanında faaliyet gösteren Kılıç Deniz'den hisse alan NBK, son olarak listeye evcil hayvan pazarına yönelik çalışan Bavet'i aldı.

Yargıcı'ya Kuveytli ortak

Perakendeyi yakından takip eden diğer Arap finans kurumu ise Kuveytli Global Investment House (GIH). GIH, Yargıcı'nın yüzde 55'ini satın aldı. Kuveytli GIH, The Investment Banking Group adıyla yatırım bankacılığı alanında özelleştirmeler ve şirket birleşmeleri de dahil birçok işlemde bölgenin en önemli kuruluşları arasında gösteriliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.