Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Ekonomi
Print Al

Makarna fiyatlarına zam gelecek mi?

10 Ekim 2012 Çarşamba::

Yükselen buğday fiyatları nedeniyle makarnaya yüzde 25-30 oranında zam gelebilir.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye Makarna Sanayicileri Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Karakuş, Türkiye'nin dünyada durum buğdayının en lezzetlisinin yetiştiği ülke konumunda olduğunu söyledi.

Makarnalık buğdayda kendi kendine yeten bir ülke olan Türkiye'nin yaşanan iklimsel sorunlar nedeniyle zaman zaman buğday ithal etmek zorunda kaldığını anlatan Karakuş, sektör açısından sıkıntılı bir dönem yaşadıklarını aktardı.

Bu yıl yaşanan şiddetli don ve ardından gelen kuraklık sebebiyle makarna sektörünün ihtiyacı olan buğday rekoltesinin gerçekleşmediğini vurgulayan Karakuş, “İster istemez şu anda iç piyasada buğday fiyatı tırmanıyor. Dünyada bazı ülkelerde de tedirginlik var. Ukrayna ve Rusya gibi buğday üreticisi ülkelerin ihracatı yasaklama veya ihracata vergi koyma niyetleri bile makarnalık buğdayın fiyatının yükselmesine sebebiyet verebiliyor” diye konuştu.

MAKARNALIK BUĞDAYIN FİYATI YÜKSELİYOR

Makarnalık buğdayla ilgili bir fiyat hareketlenmesi olduğuna dikkati çeken Karakuş, bir taraftan da doğalgaz ve elektrikte artışın olduğunu anımsattı.

Makarnalık buğdayın ton fiyatının şu an 750 lira olduğunu ifade eden Karakuş, “Buğdayın 850 lirayı görmesinden endişe ediyoruz. Makarnada bugünlerde yüzde 7 olan fiyat hareketi, eğer önümüzdeki günlerde buğday fiyatlarında aşırı artış olursa yüzde 25-30 seviyesine çıkabilir” dedi.

Karakuş, fiyatların kademeli olarak artabileceğini, amaçlarının büyüyen bir soruna dikkat çekmek olduğunu sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.