Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Cityscape Global 2012’de Türk rüzgarı esiyor

3 Ekim 2012 Çarşamba::

Uluslararası gayrimenkul pazarının en önemli fuarları arasında yer alan Cityscape Global 2012, rekor sayıda ülke temsilcilerinin de katılımıyla 2-4 Ekim 2012 tarihleri arasında Birleşik Arap Emirlikleri’nde, Dubai World Trade Center’da gerçekleştiriliyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Dubai World Trade Center’da gerçekleştiriliyor. Siyasi ve ekonomik anlamda yakaladığı istikrar ile uluslararası yatırımcılar için büyük yatırım fırsatları sunan Türkiye, Türk ekonomisinin lokomotifleri arasında yer alan gayrimenkul sektörü ile de büyük ilgi topluyor.

Afet Yasası, mütekabiliyet, kentsel dönüşüm gibi çok önemli ve olumlu gelişmelerin yaşandığı Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası pazarlarda tanıtım misyonunu da üstlenen “Türkiye’nin gayrimenkul platformu” GYODER (Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği), Cityscape Global 2012’de de aktif rol üstleniyor. GYODER’in etkinlikleri ve katılımcı Türk firmalarının çalışmaları ile Türkiye, uluslararası arenadaki bu en önemli tanıtım fırsatını çok iyi bir şekilde değerlendirerek, Cityscape Global 2012’nin cazibe merkezine oturuyor.

ONUR ÜLKESİ TÜRKİYE FUARA DAMGASINI VURUYOR

Türkiye’nin bu yıl ‘Onur Ülkesi’ seçildiği Cityscape Global 2012’de; GYODER tarafından düzenlenen iki ayrı panel ile Türkiye gayrimenkul sektörü, uluslararası arenada tanıtılıyor. GYODER, Cityscape Global 2012’de gerçekleştirdiği çalışmalarla, gayrimenkul sektörünü, Türk geliştiricilerini, uluslararası yatırımcılar ve yabancı basın mensupları ile bir araya getiriyor. Ayrıca Türkiye gayrimenkul sektörünü tanıtmak amacıyla hazırlanan “Türkiye Özel Eki” de, fuar sırasında Cityscape Magazine ile birlikte tüm ziyaretçilere dağıtılıyor. Gerçekleştirilen yoğun çalışmalarla Türkiye gayrimenkul sektörü, Cityscape Global 2012’ye damgasını vuruyor.

GYODER PANELERİ İLE TÜRKİYE GAYRİMENKULLERİ TANITILIYOR

Cityscape Global 2012’nin ikinci gününde (3 Ekim) düzenlenen GYODER panelleri, T.C. Başbakanlık Yatırım, Destek ve Tanıtım Ajansı Başkan Baş Danışmanı Hasan Pehlivan’ın açılış konuşması ile başladı. İlk GYODER paneli, “Türkiye’nin 10 Yıllık Geleceğindeki Cazip Yatırım Fırsatları Nelerdir?” başlığı altında gerçekleştirildi.

Oturum Başkanlığını GYODER Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Gökçe’nin üstlendiği panelde; Alışveriş Merkezleri ve Perakendeciler Derneği Başkan Yardımcısı Avi Alkaş, Amplio Real Estate Investments CEO & Başkanı Alaeddin Babaoğlu, Tabanlıoğlu Mimarlık’tan Mimar Melkan Gürsel Tabanlıoğlu ve Akbank Genel Müdür Yardımcısı A. Galip Tözge konuşmacı olarak yer aldılar. Panelde; “Türkiye’de Ziyaret, Alışveriş ve Konaklama Alternatifleri”, “Bölge, Kentsel Dönüşüm ve Sanayi Koordinatları ile Türkiye’de İç Talebin Rotası” ve “Turizm ve Gayrimenkulün Gelişimi İçin Lojistik ve Altyapı Çözümleri” başlıkları altında bilgi aktarımları gerçekleştirildi.

İkinci panelin başlığı ise “Türkiye’deki Atıl Alan ve Uygun Alan Projelerine Başarılı Şekilde Yön Vermek” oldu. Oturum Başkanlığını ÇEDBİK Başkanı Haluk Sur’un yaptığı bu panelin konuşmacıları ise ENSPD Investment Project Delelopment Yönetici Ortağı Mehmet Ali Ergin, Ağaoğlu Şirketler Grubu Genel Müdürü Hasan Rahvalı ve Urban Green Global Kurucusu Sidney Rasekh oldu. Bu oturumda ise; “400 Milyar Dolarlık Bir Endüstri; Kentsel Dönüşüm”, “1.000.000 Yaşam İle Yeni İstanbul Projesi; Ne Kadar Gerçekçi”, “Türkiye’de Yatırımı Kolaylaştıran Yeni Yasa” ve “Yabancı Geliştiriciler ve Yatırımcılar İçin Yasal Düzenlemeler” konu başlıkları ele alındı.

GYODER CITYSCAPE AWARDS'TA ETKİLİ OLACAK

Fuarda ayrıca GYODER, hem girişimcilerin hem de mimarların ödüllendirildiği Cityscape Awards’ta da etkili olacak. GYODER Başkanı Işık Gökkaya, her yıl geleneksel olarak düzenlenen Cityscape Awards’ta jüri üyesi olarak yer alıyor.

BU ÖNEMLİ FIRSATI DEĞERLENDİRECEĞİZ

Cityscape Global 2012’nin Türkiye gayrimenkul sektörünün uluslararası alanda tanıtımı için en önemli fırsatlardan biri olduğunun altını çizen GYODER Başkanı Işık Gökkaya, “Türkiye ekonomisinin lokomotifi olan gayrimenkul sektörü, kentsel dönüşüm, yabancıların gayrimenkul satın alımına ilişkin yeni yasal düzenleme, Afet Yasası gibi çok önemli gelişmelerin yaşandığı tarihi bir sürecin başlangıcında. Yakalanan siyasi ve ekonomik istikrar ile özellikle küresel kriz sonrası güvenli ve cazip bir ortam olarak öne çıkan Türkiye, gayrimenkul alanında da çok cazip ve zengin fırsatlar sunuyor. Mevcut fırsatların yanı sıra; sırf Afet Yasası kapsamında değiştirilecek yaklaşık 5.3 milyon konut, 400 milyar dolarlık bir finansal hareketlilik gerektirecek. Mütekabiliyet engelenin aşılmasıyla birlikte Türkiye gayrimenkul sektörüne uzun vadede yıllık 10 milyar dolar civarında bir yabancı sermaye girişi bekleniyor. Mevcut ve bu gibi gelişmeler Türkiye gayrimenkul sektörünü, uluslararası pazarda gerçekten de çok önemli bir noktaya taşımaktadır. Türkiye’ye özel ilgi duyan ve yeni yasal düzenleme ile mütekabiliyet engelini aşan Ortadoğu ve Körfez ülkeleri ile Türki Cumhuriyetler başta olmak üzere yabancı yatırımcıların ve uluslararası fonların katıldığı Cityscape Global 2012, hem zamanlama hem de kapsadığı coğrafya açısından bizim için çok önemliydi. Uluslararası arenadaki bu çok önemli fırsatı daha iyi değerlendirmek adına, GYODER olarak bu önemli fuarda düzenlediğimiz panellerle Türkiye’nin etkinliğini daha da arttırdık. Çalışmalarımız neticesinde, yabancı yatırımcılara, uluslararası fonlara, Türkiye gayrimenkul sektörünü tam anlamıyla ve en iyi şekilde tanıtma fırsatı OLUŞTURDU. Türkiye gayrimenkul sektörü, Citsycape Global 2012’de cazibe merkezi oldu” açıklamasında bulundu.

TÜRK FİRMALARI İLGİNİN ODAĞINDA

Türkiye gayrimenkul sektörü için çok önemli bir tanıtım fırsatı sunan Cityscape Global 2012’de, GYODER’in yanı sıra katılımcı Türk firmaları Ağaoğlu, Deska Global, Ensar Mimarlık, Tabanlıoğlu Mimarlık, Tahincioğlu, The Turkish Property Centre, Viatrans, Space Gayrimenkul, ML Yapı, ENS Project Development projeleri ile öne çıktılar.

CITYSCAPE GLOBAL'E REKOR KATILIM

2011 yılında 78 katılımcı ülkeden, 151 firma ile 20 bin sektör profesyoneli ve yatırımcıyı bir araya getirerek büyük başarı yakalayan Cityscape Global, bu yıl da katılımın yüzde 25 artmasıyla uluslararası pazarda yine çok önemli bir etki oluşturuyor.

18 ÜLKEDEN 85'İN ÜZERİNDE KATILIMCI BULUNUYOR

Fuarda Türkiye’nin yanı sıra; Kanada, Şili, Çek Cumhuriyeti, Mısır, Hindistan, Irak, Kuveyt, Libya, Polonya, Katar, Rusya, Suudi Arabistan, Singapur, İsviçre, Türkiye, Birleşik Arap Emirlikleri, Büyük Britanya ve Amerika Birleşik Devletleri olmak üzere toplam 18 katılımcı ülkeden 85’in üzerinde proje geliştirici stantlarıyla yer alıyor. Cityscape Global 2012’de ilgi odağı sıralamasında Türkiye’yi, rekor sayıdaki ülke pavilyonları arasında Rusya, Katar, Mısır, ABD, Hindistan ve Irak takip ediyor.

DÜNYA PAZARI BU FUARDA BULUŞACAK

Uluslararası büyük firmaların katılımının yanı sıra ev sahibi Dubai’nin; Emaar Properties, Falconcity of Wonders, Dubai Properties Group, Nakheel, Meraas Development, DAMAC, Deyaar and Dubai World Central gibi kilit geliştiricileri de fuarda yerlerini aldılar. Aralarında Bloom Properties and the Tourism Development and Investment Company (TDIC)’nin de bulunduğu Abu Dhabi merkezli geliştiriciler de fuarda yer alıyor

Rus pavilyonunda ise The Northern Caucasus Resorts Company, 2020’de tamamlamayı planladığı Caucasus dağındaki 7 yıldızlı kayak otelini ve multi-milyar dolarlık plaj tesisini tanıtıyor.

Lloyds TSB International Global Housing Market’e göre; emlak fiyatları son 5 yılda 2’ye katlanarak, ‘en iyi performanslı konut pazarı’ listesinin başında yer alan Hindistan pavilyonunda ise; Dewa Projects, Tata Housing ve Moshin Realty India, projeleri ile Güneydoğu Asya pazarının tanıtımını yapıyorlar.

Katar pavilyona ise Pearl Qatar’ı yapan geliştirici Barwa Real Estate and the United Development Company (UDC) öncülük ediyor. Mısır pavilionda da La Mirada, Irak pavilionda ise Iraq Ministry of Construction and Housing yer alıyorlar.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.