Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Üç yeni fonla Türkiye’ye geldi

26 Eylül 2012 Çarşamba::

Avrupa’nın önde gelen varlık yönetim şirketlerinden Azimut Grup, tüm vadelerde banka mevduatından daha fazla getiri elde edilmesini sağlayacak üç yeni fonla Türk piyasasına girdi.

Yazı Boyutu : A A A A

İtalya’nın en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi olan Azimut Holding ve Türkiye’de sermaye piyasalarında ilklerin mimarı Global Yatırım Holding, Az Global’i kurmak üzere güçlerini ve uzmanlıklarını birleştirdi.

Global Yatırım Holding Yönetim Kurulu üyesi Adnan Nas, Azmut Holding ile gerçekleştirilen yeni ortaklıkla sermaye piyasalarında portföy yönetimi kavramını yeniden tanımlayacaklarını kaydederek bundan böyle yatırımcıların önlerine raftaki yeknesak ürünleri değil ihtiyaçları olan finansal çözümlere ulaşabilecekleri enstrümanları kendilerine sunan bir kurum ve hizmet anlayışına kavuşacaklarını söyledi.

Nas, dünya çapında 24 milyar dolar civarında varlık yöneten İtalya’nın en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi olan Azimut Holding’in yüzde 60 hissesine sahip olarak çoğunluk ortakları olduğunun bilgisini verdi.

Türkiye’nin bölgesel finans merkezi olma yolundaki kararlılığını hatırlatan Nas, uluslararası bir ortakla birlikte AZ Global’in çevre ülkelere yönelik bir portföy yönetim üssü olarak konumlandırılarak hem yatırımların Türkiye’ye yönlendirilmesinde bir rol oynayacağını, hem de İstanbul’un finans merkezi olma yolundaki adımlarına katkı sağlamayı hedeflediklerini açıkladı.

”Türkiye’de fon yönetiminde ciddi potansiyel var”

Azimut Holding CEO’su Pietro Giulani, İtalya’nın en büyük bağımsız portföy yönetim şirketi olarak 20 yıldır İtalya’da faaliyet gösterdiklerini belirtti.

Milano borsasına kote bir şirket olmalarının yanı sıra, 2007′den itibaren İtalyan finansal kurumlar endeksi üyesi olduklarını kaydeden Giulani, şirketin borsa değerinin 1,5 milyar dolar seviyesinde bulunduğunu söyledi. 160 bin üzerinde müşterisi bulunan Azimut Grubu’nun toplamda 23 milyar dolar üzerinde varlık yönettiğinin bilgisini verdi.

Dünyada ilk Çin parasıyla fon kuran şirket olduklarını kaydeden Giulani, felaket fonları konusunda uzmanlaşmış bir şirket olduklarını belirtti. Hisselerinin yüzde 75′inin halka açık olduğunu bildiren Giulani, yüzde 75′lik kısmın İtalya’nın dışında olduğunu vurguladı.

Şirketin halka arz edildiği 2004 yılından bu yana şirketin hisse değerinin yüzde 106 oranında arttığını ifade eden Giulani, ”İtalyan borsası son yıllarda yarı yarıya erirken biz değerimizi ikiye katladık” diye konuştu.

İtalya’da kalarak aynı büyüme ivmesini gösteremeyeceklerini kaydeden Azimut Holding CEO’su, ” 2014 sonuna kadar yönettiğimiz fonların en az yüzde 10′unun İtalya dışında olmasını istiyoruz” dedi. Yeni piyasalara açılma hedefiyle Türkiye’ye geldiklerini ifade eden Giulani, Türkiye’de fon yönetimi konusunda ciddi potansiyel olmasının yanında düzenleyici kurumların modern ve açık olmasının avantaj yaşattığını söyledi.

Azimut Holding CEO’su, ” Global Menkul Değerler ile beraber entegre hizmet sunacağız. Global’in dağıtım platformundan, uzmanlığından faydalanacağız. Uzun vadeli işbirliğine giriyoruz” diye konuştu.

ücretlendirmede farklı bir yol izleyeceklerini bildiren Giulani, İtalya’da uygulanan fon yöneticileri ile finans danışmanlarının kattıkları iş oranında ücretlendirilmesi sistemini Türkiye’de de uygulayacaklarını söyledi.

Target,formula ve trend fonlar Türkiye’ye geliyor

AZ Global İcra Kurulu Başkanı Giorgio Medda, bugün Türkiye’deki paranın yüzde 95′inin bankada olduğunu, yatırım fonlarına ayrılan paranın hem GSMH hem de finansal piyasalar içerisindeki payının çok düşük kaldığını dile getirdi.

”Türkiye’de banka faizleri çok düştü. Bankaya yatırılan para yüzde 10′dan fazla getirmiyor. Finansal hedefleri yüksek insanlar banka mevduatıyla beklentilerini karşılayamaz durumdalar. Ev almak istiyorlar, kredilerini yapılandırmak, emeklilik için yatırım yapmak istiyorlar. Banka mevduatıyla bunları çözemezsiniz” diye konuşan Medda, müşterilere sundukları hizmetlerle çok daha farklı garantiler sunma hedefinde olduklarını belirtti.

üç ana fon grubunun olacağını kaydeden Medda, target, formula ve trend fonlar adındaki üç yeni fonla Türk fon piyasasına girdiklerini söyledi.

”A ve B tipi fonlar müşterileri fonlardan soğutuyor”

İlk defa yatırım fonlarının müşterilerin finansal beklentilerine göre konumlandırıldığını kaydeden Medda, amacın farklı vadelerde doğacak farklı finansal ihtiyaçları çözmek olduğunu söyledi. Kişilerin risk almadan en az mevduat kadar para kazanmak istediklerini bildiren Medda, yeni fonların tüm vadelerde banka mevduatından daha fazla getiri elde edilmesini sağlayacağını belirtti.

”A ve B tipi fonların insanları fonlardan soğuttuğunu düşünüyoruz” diyen Medda, müşterilerin ne zaman, neye ulaşacaklarını sorarak fon sepeti kuracaklarını bildirerek ”Gerekirse C tipi fon kurarız. Önemli olan müşterilere uymak” diye konuştu. Medda, fonların kupon ödemeli olacağını da sözlerine ekledi.

Pietro ise, ”Her müşteri pozitif performans ister. Bir fon yöneticisi bu konuda çok dikkatli olmalı, inişli çıkışlı dönemlerde performansı sürdürmelidir. ürün gamımız oldukça güçlü, elimizdeki güzel ürünleri iyi yayabilirsek iniş çıkışların üstesinden gelebilir, olası kayıp ve zararların üstesinden gelebiliriz. Türkiye’de özelleştireceğimiz ürünler lider olacaktır” dedi.

AZ Global İcra Kurulu Başkanı ise, 2013 gibi dağıtım kanallarında Azimut Grubunun global ürünlerinin de yer alacağını belirtti. ”Çin fonları da Türkiye’ye gelecek ama ikinci aşamada” diyen Medda, Türk halkının ilgisine göre hareket edeceklerini söyledi. Medda, üç yıl içinde Türkiye’de 1 milyar euroyu hedeflediklerini sözlerine ekledi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.