Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Siemens’in CEO’su ayağını niye salladı

21 Eylül 2012 Cuma::

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, demiryollarında hızlı tren ve yatırım atağı aşamasında Alman devi Siemens’in CEO’su ile yaşadıkları ilginç diyaloğu hatırlattı.

Yazı Boyutu : A A A A

TCDD Genel Müdürü Süleyman Karaman, demiryollarında hızlı tren ve yatırım atağı aşamasında Alman devi Siemens’in CEO’su Klaus Kleinfeld ile ilginç bir diyalog yaşadıklarını belirterek, "Siemens’in başkanı hızlı tren işine başlayacağımız zaman bana geldi. Bacak bacak üstene attı ve ayağını bana doğru sallayarak, ‘Parayı nereden bulacaksın?’ diye sordu. Sonra biz bu işi başarınca aynı kişi bu sefer ‘İşbirliği yapabilir miyiz?’ teklifiyle ve gayet saygılı bir biçimde bize geldi” dedi. Karaman, gazetelerin Ankara temsilcileriyle Berlin’de ‘Inno Trans Uluslararası Demiryolu Fuarı’na katıldı. 1950-60 arası karayolu yatırımlarına ağırlık verildiğine işaret eden Karaman, “1951’den 2003’e kadar 945 km demiryolu ancak yapılabilmiş. 2004’ten günümüze kadar bin 86 km yol yapıldı. Yapım aşamasında 2 bin 199 km demiryolu söz konusu” diye konuştu.

‘RAY ÜRETİYORUZ HAFİFE ALMAYIN’

Demiryollarında üretim konusuyla da ilgili olduklarını kaydeden Karaman, “Demiryollarının araç filosunu çok geliştirdik. Bugün Türkiye ray yapan bir ülke, bunu hafife almayın” dedi.

HEDEF 28 BİN KM DEMİRYOLU AĞINA ULAŞABİLMEK

Süleyman Karaman, demiryollarında 2023-2035 hedeflerine de değinerek, “Kısaca 2023 yılında Cumhuriyet’in 100. yılını kutlarken, 11 bin 480 km yüksek hızlı tren hattıyla, 4 bin 480 konvansiyonel hatla toplam demiryolunu ağını 28 bin 376 km’ye yükseltmiş bir ülke olmanın gururunu yaşayacağız” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.