Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Türk girişimci Rusya’nın büro mobilya anlayışını değiştiriyor

19 Eylül 2012 Çarşamba::

Türkiye’nin önde gelen büro mobilya markalarından Flekssit, Rusya’nın başkenti Moskova’ya ilk merkez ofisini açtı.

Yazı Boyutu : A A A A

Rusya’nın 10 ayrı noktasında mağaza çalışmaları planlayan Flekssit, Rusya Federasyonu’na bağlı Başkortostan Cumhuriyeti’nin başkenti Ufa’da yerli bir firma ile ortaklık kurarak 2009′dan bu yana kısmi üretim de yapıyor. Rusya’daki çalışmaları ile ilgili bilgi veren Flekssit büro mobilyaları ortaklarından Ahmet Kızılöz, Rusya’nın büro mobilya anlayışını değiştireceklerini söyledi.

Avrupa kalitesi yerli fiyatına

Avrupa ürünlerinden çok daha kaliteli ürünleri, yerli ürünlerle rekabet edecek fiyatlarda piyasaya sunduklarını kaydeden Kızılöz, “Moskova’da çalışmalarımızı 6 ay gibi kısa bir sürede gerçekleştirdik. Haziran’da şirket kurulmasını tamamladık ve bir haftadır da müşteri kabul eder hale geldik. Ürünlerimizde 5 yıl garanti veriyoruz. Devamlı stokumuz olacak. Bir de Türkiye’nin yakın coğrafya avantajını da kullanarak taleplere kısa sürede cevap verebileceğimizi düşünüyorum.” dedi.

Türk girişimci Rusya’nın halen büro mobilyası açısından bakir bir alan olduğunu, Ufa’da 90 çalışan ve 10 bin metrekare kapalı alanda çalışan fabrikanın ardından marka gelişimi için Moskova’ya geldiklerini söyledi. Birinci sınıf hammadde kullandıklarını kaydeden Kızılöz, “Türkiye’de ikisi Kayseri’de biri İstanbul’da olmak üzere 3 fabrikada, 5 ayrı şirket yapısı ile üretim yapıyoruz. Büro mobilyası ile ilgili tüm ürünleri kendimiz üretebiliyoruz. Türkiye’de 38 ayrı noktada, yurt dışında da bir kısmı franchising olmak üzere 35 ayrı ülkede mağazamız var. Rusya’da da 2014′e kadar 10 mağaza açmayı planlıyoruz. Olumlu sonuç alırsak bu rakam 20′ye de çıkabilir. Şimdiden bayilik için başvuranlar var.” değerlendirmesinde bulundu.

Avrupa’dan önce Rusya pazarında yer edinmeli

Rusya’da ofis mobilya anlayışının henüz gelişmediğini, yeterli tanıtımın yapılmasının ardından çok büyük bir talep göreceklerini belirten Türk iş adamı, “Bir kısım zorluklar elbette olacak. Maalesef müşteri henüz burada velinimet olarak görülmüyor. İş yaptırmak zor olabiliyor. Eskiden olduğu kadar bürokratik engellerin çok olduğunu düşünmüyorum. Evrak yine de fazla. Ancak sonuçlanabiliyor. Rusya ile vizeler kaldırıldı. Dünya Ticaret Örgütü’ne üye oldu. Gümrük vergileri ve koruma duvarları uluslar arası standartlara çekiliyor. Tüm bu avantajları dikkate alarak Avrupa ve diğer rakipler pazarı doldurmadan bizim piyasada sağlam bir yer edinmemiz lazım.” tespitinde bulundu.

Yurt dışında itibar ve saygı görüyoruz

Rusya Ekonomisine vergi ve istihdam açısından önemli katkıları olacağına değinen Kızılöz, “Önümüzdeki yıllarda üretim kapasitemizi geliştirmeyi planlıyoruz. Rusya’dan dünyanın farklı coğrafyalarına ihracat yapma imkanı bile olabilir.” şeklinde konuştu.

Türkiye’nin son yıllarda siyasi istikrarın da katkısı ile iş dünyasının yurt dışına açılma ve büyüme imkanı sağladığına değinen Kızılöz şöyle devam etti: “Ticaret büyürken kar payları da daraldı. Bunun için çok satarak ayakta kalabilmek lazım. Yurt dışında artık itibar, ilgi ve saygı görüyoruz. Türkiye’yi çok iyi bir gelecek bekliyor.”

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.