Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

PepsiCo’ya “Sürdürülebilirlik” konusunda büyük onur

15 Eylül 2012 Cumartesi::

Dünyanın ikinci en büyük yiyecek ve içecek şirketi PepsiCo, sürdürülebilir iş uygulamalarını destekleme konusundaki liderliğinden dolayı Dow Jones Sürdürülebilirlik İndeksi (DJSI) ve Karbon Saydamlık Projesi (CDP) tarafından onurlandırıldı.

Yazı Boyutu : A A A A


Tüm sektörleri kapsayan Dow Jones Sürdürülebilirlik İndeksi (DJSI), çok sayıda sürdürülebilirlik kriterine göre diğer şirketlerden daha iyi performans gösteren şirketleri bir araya getiren bir indekstir. Bu kriterler arasında ekonomik, çevresel ve kurumsal yönetişim, risk yönetimi, enerji verimliliği ve mesleki sağlık ve güvenlik gibi toplumsal kriterler mevcuttur. PepsiCo sürdürülebilirlik konusunda yaptığı başarılı işler neticesinde bugüne kadar 7 kez Dow Jones Sürdürülebilirlik Kuzey Amerika İndeksi’ne, 6 kez de Dünya İndeksi’ne dahil edilme başarısını gösterdi.

Karbon Saydamlık Projesi (CDP), 78 trilyon dolar değere sahip olan 655 kurumsal yatırımcıyı temsil ediyor ve kuruluşun indekslerinde iklim değişikliğine ilişkin bilgileri açıklamak konusunda kararlı bir yaklaşım sergileyen şirketler ön plana çıkarılıyor. PepsiCo, üst üste ikinci yılda da CDP Küresel ve S&P 500 Liderlik İndekslerine dahil edildi. PepsiCo Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Indra Nooyi, “PepsiCo’nun Fayda Gözeten Performans stratejisi, kısa vadede işletme verimliliğimizi ve kârlılığımızı optimize ederken uzun vadede de iş büyümesi sağlamak için çok daha iyi bir konumda olmamızı sağlayan sürdürülebilir iş uygulamalarına dayanır,” dedi.


Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.