Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Sukuk’ta vade 5-7 yıl

15 Eylül 2012 Cumartesi::

Türkiye’nin 17 Eylül’de gerçekleştirmeyi planladığı sukuk ihracı konusunda detaylar netleşmeye başladı. Bankacılar, dolar cinsi sukuk ihracında vadenin 5 veya 7 yıl olacağını belirtirken, tüm bileşenler dahil getirinin de yüzde 2.7 olabileceğini söylediler.

Yazı Boyutu : A A A A

Sektör oyuncuları, 5 yıl vadedeki bir ihracın getirisinin yüzde 2.7 olmasını “makul” olarak değerlendiriyor. Bankacılar, “7 yıl vade için ise benzer tahvillerin yüzde 2.85 seviyesinde işlem gördüğü düşünüldüğünde daha düşük bir faizden ihraç çok olası görünmüyor” yorumunda bulundular. Bankacıların verdiği bilgiye göre 5 yıl vadeli benzer tahviller yüzde 2.45 getiri sağlıyor.

Türkiye’nin sukuk ihracında talebin ağırlıklı olarak Ortadoğu ve Asya kaynaklı fonlardan geleceği belirtiliyor. Hazine, uluslararası sermaye piyasalarında kira sertifikası ihracı olanaklarını araştırmak üzere Citigroup, HSBC ve Kuwait Finance House iştiraki olan Liquidity House’a yetki vermişti. İhracın 1 milyar dolara kadar çıkabileceği belirtiliyor. Hazine’nin eylül ayı bitmeden TL cinsi bir sukuk ihracına çıkmaya hazırlandığı da gelen bilgiler arasında.

Türkiye’deki dört katılım bankasının TL cinsi ihraca ilgi göstermesi bekleniyor. Dün 450 milyon dolarlık murabaha alan ve 200 milyon dolarlık sukuk ihracına hazırlanan Albaraka Türk’ün Genel Müdür Yardımcısı Ayhan Keser, “Hazine’nin eylül ayı sonundan önce TL cinsi sukuk ihracına çıkacağını tahmin ediyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.