Bugün: 24 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Yaşam
Print Al

İMKB’ye petrol ‘türev’i geldi

14 Eylül 2012 Cuma::

İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Avusturya merkezli yatırım bankası Erste Securities İstanbul’un petrol fiyatlarını baz alarak oluşturduğu Turbo sertifika ihraç etmeye başlamasıyla yeni bir türev ürüne kavuştu.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye piyasalarında ilk kez dün itibariyle işlem görmeye başlayan Turbo Sertifikalar, petrolü dayanak varlık olarak alıyor ve yatırımcılara petrolün düşüş ve yükselişiyle oluşan fırsatlardan faydalanma imkânı sunuyor. New York Ticaret Borsası’nda (NYMEX) işlem gören WTI Ham Petrol sözleşmesi fiyatlarını takip ederek Türk Lirası üzerinden İMKB’de işlem görecek olan Turbo Sertifikalar, Türk yatırımcılara, yabancı bir ülkedeki vadeli işlem sözleşmelerine yatırım yapmaya ilişkin operasyonel yüklere katlanmadan yerel para birimiyle alıp-satma imkanı verecek.

Altın ve DAX2 sertifikası

Erste Securities İstanbul Genel Müdürü Erkan Kilimci Erste Securities İstanbul’un bir sonraki aşamada, İMKB’de en yüksek likiditeye sahip 6 hisse, Altın ve DAX2 gibi dayanak varlıklar üzerine çıkarılacak Turbo Sertifikalar ihraç etmeyi planladığını söyledi. İMKB Başkanı İbrahim Turhan, da, Turbo sertifikaların Türk sermaye piyasasının büyümesi ve istikrarı için önem teşkil eden finansal ürün çeşitliliği ve piyasa derinliği, açısından önemli olduğunu söyledi. Turhan, turbo sertifikaları İstanbul uluslararası finans merkezi projesinin de önemli birer unsuru olarak değerlendirdi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.