Bugün: 17 Nisan 2024 Çarşamba
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

The Coca-Cola Company’de yeni atamalar

14 Eylül 2012 Cuma::

The Coca-Cola Company, şirketin geçtiğimiz haftalarda açıklanan yeni yapısını destekleyecek bir dizi atama gerçekleştirdi. Yapılan bu atamalar, şirketin üç ana operasyonu olan Coca-Cola International, Coca-Cola Americas ve Bottling Investments Group (BIG)’un sırasıyla Ahmet Bozer, Steve Cahillane ve Irial Finan tarafından yönetileceğine dair yapılan duyurunun devam niteliğini taşıyor. Değişiklikler 1 Ocak 2013’ten itibaren geçerli olacak.

Yazı Boyutu : A A A A

Yeni yapıya göre, Coca-Cola’nın küresel operasyonları, Bottling Investments Group, Coca-Cola Americas ve Coca-Cola International olmak üzere üç bölgeye ayrılıyor. Bu yeni yapılanma ile kilit pazarlara yoğunlaşarak sinerji yaratmak ve her iki coğrafyada da esnek bir yapı oluşturmak amaçlanıyor.

Yeni yapıya bağlı atamalarla ilgili görüş bildiren The Coca-Cola Company Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Muhtar Kent “Bugün yaptığımız duyuru, şirketimizin dünyanın dört bir yanında sahip olma şansını yakaladığı yetenekli ve tecrübeli yönetim ekibini gözler önüne seriyor. Bu yöneticiler, 2020 vizyonumuza doğru ilerlerken, yolculuğumuzun bir sonraki aşaması için gereken yapıyı inşa ettiğimiz bu kritik zamanda dünya çapındaki operasyonlarımızı yönetiyorlar. Kuvvetli bir ivmeye yakaladık ve gelecek için gereken güçlü liderlik ve yönetim sürekliliğinin temelini atmaya devam edeceğiz” dedi.

Bu değişiklikler sonucunda, Muhtar Kent’e bağlı üç bölgenin yapısı şöyle olacak:

Coca-Cola Americas

Steve Cahillane tarafından yönetilecek olan Coca-Cola Americas, şirketin Kuzey Amerika ve Latin Amerika Gruplarını içeriyor. Kuzey Amerika Markaları Başkanlığı’na Katie Bayne, Latin Amerika Gurubu Başkanlığı’na ise Brian Smith getirilecek.

Coca-Cola International

Başkanlığını Ahmet Bozer’in yürüteceği Coca-Cola International, şirketin, Avrasya ve Afrika, Avrupa ve Pasifik gruplarını içerecek. Avrasya ve Afrika Grubu’nun Başkanı Nathan Kalumbu, Avrupa Grubu Başkanı James Quincey, Pasifik Grubu Başkanı Glenn Jordan olacak.

Galya Frayman Molinas’ın Başkanı olduğu Türkiye, Kafkasya ve Orta Asya Bölümü faaliyetlerini yine Avrasya ve Afrika Grubu’na bağlı olarak yürütecek.

Bottling Investments Group (Şişeleme Yatırımları Gurubu)

Bottling Investments Group’un Irial Finan’a bağlı olan üst yönetim ekibini oluşturan yöneticilerden, Rick Frazier Ticari Ürün Tedariği’nden, Martin Jansen Çin, Malezya ve Singapur’dan, T. “KK” Krishnakumar Hindistan’dan, Vamsi Mohan Vietnam ve Kamboçya’dan, Paul Mulligan Latin Amerika ve Japonya’dan, Ulrik Nehammer Almanya’dan, Bill Schultz Filipinler’den, Kevin Warren, Orta Doğu, Afrika ve Rusya’dan sorumlu olacak.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.