Bugün: 23 Nisan 2024 Salı
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Başarı
Print Al

Çin’in en zengin ismi günde 20 $ harcıyor

9 Eylül 2012 Pazar::

Çin’in 3. büyük içecek üreticisi olan Wahaha Group’un patronu Zong Qinghou (66) 21.6 milyar dolarlık servetiyle ülkenin en zengin işadamı.

Yazı Boyutu : A A A A

ABD’li Bloomberg Haber Ajansı Zong Qinghou’nun Wahaha gruptaki hisse oranının daha önce tam olarak bilinmediğini, ancak bu hafta başında grubun yüzde 80’inin kendisine ait olduğunun açıklandığını yazdı.

Batı basını daha önce grubun yüzde 40’ının kendisine ait olduğu bilgisiyle hareket ediyordu. Yüzde 80’lik hisseyle Zong Qinghou’nun serveti 21.6 milyar dolar olarak hesaplanıyor.

Bu durumda daha önce en zengin Çinli olarak bilinen arama motoru Baidu’nun kurucusu Robin Li’den 13.4 milyar dolar daha zengin durumda.

20 BİN $ KREDİYLE KURDU
Dünyanın en zengin 23’üncü ismi olan Zong Qinghou günde sadece 20 dolar harcadığını söylüyor. Çin’de 60 fabrikası bulunan Wahaha grubu gazlı içeceklerin yanı sıra gıda ve bebek maması üretiminde de var.

Zong Qinghou Çince ‘gülen çocuklar’ anlamına gelen Wahaha grubunu 25 yıl önce iki emekli öğretmen arkadaşıyla birlikte 22 bin dolar kredi kullanarak kurdu. Wahaha şu an Coca - Cola’nın yüzde 16.8 payla birinci olduğu Çin gazlı içecekler pazarında yüzde 7.2 pazar payına sahip. Grup geçen yıl 11 milyar dolar ciro ve 1 milyar dolar kâr elde etti.

Kaynak: The Lira , Link : http://www.thelira.com/haber/105730/cin

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.