Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

En kârlı yatırım

9 Eylül 2012 Pazar::

Büyüyen pazar ve yüksek kazanç, Koç ve Sabancı gibi büyük grupların dışında pek çok işadamını da otel yatırımına çekti. Sadece patronlar değil, ünlüler de otel açma yarışında.

Yazı Boyutu : A A A A

Türkiye'de son dönemde en gözde yatırımlardan birisi otelcilik oldu. Getirdiği yüksek kazanç ve son dönemde artan talep ile büyüyen pazar otelciliğe ilgiyi büyütüyor. Takvim'in haberine göre işletme belgeli 2 bin 755 otelin bulunduğu ülkemizde, yılda ortalama 100 yeni tesis daha hizmete giriyor. Bunların birçoğu İstanbul'da yer alırken; 5 yıldızlı otel sayısı hızla artıyor. Bazı gruplar otel zincirini genişletirken; sektöre yeni oyuncular da katılıyor. Koç, Sabancı, Doğuş, Dedeman, Polat gibi holdinglerin de yer aldığı sektöre, iş ve sanat dünyasından pek çok isim giriş hazırlığında. Para'nın haberine göre; iş dünyasından sektöre girecek yeni oyuncular arasında Yılmaz Ulusoy, İbrahim Kefeli, İzzet Özilhan gibi isimler bulunuyor.

2 MİLYAR $LIK PASTA
Televizyon dünyasından 2 isim de otel yatırımı hazırlığında: Şovmen Beyazıt Öztürk, oyuncu Burak Özçivit. Türkiye'de, Kültür ve Turizm Bakanlığı'ndan sertifikalı 2 bin 755 tesiste, 2011 yılı itibariyle 313 oda ve toplam 658 bin yatak kapasitesi bulunuyor. 2 bin 755 otelin 679'u yerli, 140'ı ise yabancı zincir ve grupların bünyesinde hizmet veriyor. Otel yatırımları, pek çok sektörü de hareketlendiriyor. Mevcut tesislerin yenilenmesi ve 2013 yılına kadar yeni devreye girecek tesisler, 54 sektör için toplamda 2 milyar dolarlık bir pasta oluşturuyor.

MÜŞTERİ BULMAK ARTIK ZOR DEĞİL
Yatırımcıların otele yönelmesinin en büyük sebeplerinden birisi de son dönemde bu sektördeki büyük hareketlilik. Özellikle İstanbul gibi büyük şehirlerde otellerde birkaç yıl sonrasına bile rezervasyon yapılıyor. Başta sonbahar ayları olmak üzere İstanbul'da yoğunlaşan kongreler ve uluslararası toplantılar otellere ilgiyi artırıyor. Otel yetkilileri, şimdiden 2015 yılının Eylül-Ekim aylarına rezervasyon yaptıklarını söyledi. Bu arada, başta Araplar olmak üzere birçok ülkeden turistler de İstanbul'a akın ediyor. Otel konaklama fiyatları 300 eurodan başlayıp 30 bin euroya kadar çıkıyor.

* Yılmaz Ulusoy: İstanbul Karaköy'deki tarihi Sümerbank binasını butik otele çevirecek olan Yılmaz Ulusoy, 2015'e kadar İstanbul'da 5 tesislik butik otel zinciri oluşturacak.

* İbrahim Kefeli: Tekstilci İbrahim Kefeli İstanbul Şişli'deki binasını İbek adıyla otele çeviriyor.

* İzzet Özilhan: Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan'ın oğlu İzzet Özilhan, İstanbul Beyoğlu'nda 2.5 milyon euroya aldığı 7 katlı binayı otele dönüştürecek.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.