Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Suvla ‘dünyanın en iyileri’ arasına girdi

7 Eylül 2012 Cuma::

Geçtiğimiz Nisan ayında şarapseverlerle buluştuğundan beri sektörde hatırı sayılır pek çok ödüle layık görülen Suvla Şarapları, ilk kez katıldığı ‘Decanter World Wine Awards’ yarışmasında ‘beyaz şarap kategorisi’nde dünyaca ünlü yüzlerce aday arasında ilk 3’e girmeyi başardı.

Yazı Boyutu : A A A A

Suvla Grand Reserve Roussanne-Marsanne, bu yıl 9.su düzenlenen ve 47 ülkeden 14 bin 120 şarabın katıldığı ‘Decanter World Wine Awards’te, beyaz şarap kategorisinde aldığı ‘Regional Trophy’ ödülünün ardından, yarı finalde dünyanın en iyi beyaz şaraplarıyla birincilik için yarıştı. Suvla Roussanne-Marsanne, tüm bölge birincilerinin yarıştığı Londra Royal Opera House’ta dün akşam düzenlenen ödül gecesinde, dünyanın her yerinden katılan bölgesinin en iyisi 118 aday arasında ilk 3’e girerek uluslararası anlamda büyük bir başarıya imza attı.

Türkiye’de ‘şato tipi’ yüksek nitelikli şarabın yeni temsilcisi Suvla Şarapları, ilk kez katıldığı uluslararası Decanter World Wine Awards yarışmasında ‘beyaz şarap kategorisi’nde en iyi şarabın açıklandığı ödül gecesinde, yarı finalde ‘short list’e kalarak büyük bir başarıya imza attı. Suvla Roussanne-Marsanne 2011 Decanter’den Regional Trophy (Güney ve Doğu Akdeniz ülkelerinde altın madalya alan şaraplar arasında en iyi dereceyi) aldıktan sonra dün akşam Londra’da Royal Opera House’ta düzenlenen ödül töreninde, tüm dünyadaki bölge birincileriyle yarıştı. Dünyanın değişik bölgelerinden ‘Regional Trophy’ ödüllü 118 şarap arasından sıyrılarak ilk 3 şarabın açıklandığı ‘short list’e giren Suvla, katıldığı ilk uluslararası yarışmada, Türkiye’ye daha önce kazanılmayan bir derece getirmeyi başardı.

Finalde 2 güçlü Fransız rakibiyle birincilik için yarışan Suvla Grand Reserve Roussanne-Marsanne 2011, dünyanın şarap konusunda en önemli bölgelerinden asırlık Rhone ve Bordeaux temsilcileriyle başabaş mücadele etti. Suvla’nın ilk denemesini yapan genç bir Türk üretici olarak asırlık markalarla yarıştığı finalde, Dünya Kupası Bordeaux temsilcisinin oldu.

Dünyanın önemli şarap dergilerinden olan Decanter’in her yıl düzenlediği “Decanter World Wine Awards”e bu yıl 47 ülkeden 14 binin 120 şarap katıldı. Decanter World Wine Awards’te bu yıl köpüklü, tatlı, beyaz, roze ve kırmızı şarap kategorilerinde 55 altın madalya, 118 bölge kupası, 28 uluslararası kupa verildi. Suvla’nın beyaz şarap kategorisinde bugüne kadar Türk şarapları adına alınmış en büyük ödülle döndüğü yarışma, dünyada şarap alanında en prestijli ve en geniş katılımlı uluslararası yarışmalardan biri olarak kabul ediliyor.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.