Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Gözler ABD’nin istihdam verilerinde

8 Eylül 2012 Cumartesi::

Dün Avrupa’dan gelen açıklamaların ardından dünya bu kez gözünü ABD’ye dikti

Yazı Boyutu : A A A A

Piyasalar dün ECB Başkanı Mario Draghi’nin tahvil alım programını açıklamasının ardından bugün de ABD tarım dışı istihdam verilerine odaklandı.

ABD tarım dışı istihdam verisi bugün Türkiye saati ile saat 15.30′da açıklanacak. Temmuz ayında tarım dışı istihdamda 163 bin kişi iş bulurken, ağustos ayı itibariyle bu sayının yaklaşık 130 bin kişi olması bekleniyor.

Uzmanlar, beklentilerine yönelik yapılan çalışmalarda, ABD tarım dışı istihdam verilerinin piyasa beklentisinin altında gelmesi durumunda uzmanların yüzde 37,5′i piyasaların pozitif, yüzde 56,25′i negatif yönde etkileneceğini belirtirken, yüzde 6,25′i de verinin piyasalar üzerinde herhangi bir etkide bulunmayacağını kaydetti.

Etkiler ne yönde oldu?

ABD tarım dışı istihdam verilerinin piyasa beklentisinin üzerinde gelmesi durumunda ise uzmanların yüzde 64,29′u piyasaların pozitif ve yüzde 35,71′i negatif yönde etkileneceğini belirtti.

Öte yandan, ABD tarım dışı istihdam verilerinin piyasa beklentisine paralel gelmesi durumunda uzmanların yüzde 35,71′i piyasaların pozitif yönde etkileneceğini, yüzde 64,29′u da verinin piyasalar üzerinde herhangi bir değişikliğe yol açmayacağını ifade etti.

12-13 Eylül Fed toplantısı öncesinde ABD tarım dışı istihdam verisinin ekonominin istihdam oluşturma gücünü göstermesi açısından piyasalar tarafından dikkatle izlenen bir veri olduğunu belirten uzmanlar, beklentilerin altında gelen verinin, piyasalar tarafından Fed’in 3. tur genişlemeye gitme ihtimalini artıran pozitif bir gelişme olarak yorumlanacağını, beklentilerin üzerinde bir gerçekleşmenin ise ekonominin istihdam oluşturma kabiliyetinin devam ettiği ve bu anlamda da Fed’in parasal genişlemeye gitme ihtimalini azaltan ve negatif bir gelişme olarak yorumlanacağını belirtti.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.