Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Favorilerime Ekle | Künye | Reklam
Ana Sayfa | YH Gündem
Print Al

Zurich’in yeni CEO’su Yılmaz Yıldız

5 Eylül 2012 Çarşamba::

Zurich, Türkiye’deki faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdürü (CEO) olarak, 1 Eylül 2012 tarihinden itibaren Yılmaz Yıldız’ın atanacağını duyurdu. Atamaya dair Hazine onay süreci halen devam ediyor.

Yazı Boyutu : A A A A

Yılmaz Yıldız, Zurich‘in Türkiye’deki uzun dönem ve kârlı büyüme stratejilerinin gerçekleştirilmesinde aktif rol üstlencek. Yıldız bu görevinde, Zurich’in Genel Sigortacılık Orta Doğu ve Afrika’dan sorumlu CEO’su Saad Mered’e bağlı olarak çalışacak.

Yılmaz Yıldız, bu görevinden önce Groupama Türkiye CEO’su olarak Groupama Sigorta ve Groupama Emeklilik şirketlerinin Genel Müdürü olarak görev yapıyordu. Yıldız, kariyerine Hazine Müsteşarlığı’nda İhracat ve Yatırım Teşvikleri Dairesi’nde başladı, ardından Hazine-Dış Ekonomik İlişkiler Genel Müdürlüğü’nde Dünya Bankası Projeleri Dairesi’nde finans, sağlık, eğitim ve özelleştirme projelerinde çalıştı. Bain & Company uluslararası danışmanlık şirketinin Türkiye, Hindistan, Suudi Arabistan, Fransa ve İtalya’daki projelerinde strateji danışmanlığı; Garanti Bankası/Garanti Sigorta’da satış ve pazarlamadan sorumlu genel müdür yardımcılığı ve BNP Paribas Grubu’nun uluslararası sigorta iştiraki CARDIF Türkiye’nin kurucu CEO’su ve genel müdürü olarak görev yaptı.

TED Ankara Koleji mezunu olan Yılmaz Yıldız, Boston Üniversitesi ekonomi ve işletme fakültelerini şeref derecesiyle bitirdi, Almanya’da Heidelberg Üniversitesi’nde Avrupa Birliği genişleme politikaları üzerine araştırmalarda bulundu ve Harvard Üniversitesi, Harvard Business School’da yüksek lisans- MBA yaptı.

Atamayı duyuran Saad Mered, “Yerel sektör ve kültüre dair engin bilgisi ve uluslararası tecrübesiyle, lider bir kişiliğe sahip olan Yıldız’ın, Zurich’in Türkiye pazarındaki konumunu güçlendirmek üzere aramıza katılmasından memnuniyet duyuyoruz” dedi.

Anahtar Kelimeler:

Yorumlar
Yorumlarınızı yazmak için tıklayın>>
Bu haber için henüz yorum yapılmamış.
Bu Kategorideki Diğer Haberler
İktibas Yazarlar

Namaz Vakitleri
İnsan Kaynakları
Şirket Kültürü
Kişisel Gelişim
Liderlik
İş Yönetimi
En Çok Okunanlar
En Çok Yorumlananlar
Künye | Bize Ulaşın | Gizlilik İlkeleri
Copyright ©2012 yonetimhaber.com | | info@yonetimhaber.com
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz © 2011-2012, Tüm Hakları Saklıdır.